Recensie: LEF

Titel: LEF
Originele titel: Nerve
Auteur: Jeanne Ryan
Genre: Spanning, Young Adults
Uitgeverij: Van Goor
Pagina’s: 224
Bindwijze: Paperback
Prijs: €18,99
Cijfer: 8/10

Vey is een verlegen meisje die wil bewijzen dat ze geen stil type is. Ze meldt zich aan voor LEF, een online liveprogramma waarin pubers opdrachten krijgen, waar alles in het teken staat van durven en grenzen verleggen. In ruil hiervoor krijgen de spelers hele mooie prijzen. De spelmakers weten veel van Vey door het internet en de opdrachten worden steeds moeilijker en persoonlijker en de prijzen steeds leuker. Ook wordt ze gekoppeld aan een andere speler, de aantrekkelijke Ian. Vey vindt hem geweldig en ze worden steeds bekender bij de Kijkers van LEF. Alles lijkt goed te gaan, totdat LEF erg uit de hand loopt…

LEF is een erg spannend boek waar je heel snel doorheen komt. Zelf las ik dit boek in mijn vakantie in Barcelona, en ik moest me inhouden om het boek niet in één keer uit te lezen. Naarmate je verder leest worden de opdrachten moeilijker, spannender en risicovoller. De spanning zit er in het begin al in en dat blijf je gedurende het hele boek houden. Het einde geeft je ook bijna kippenvel!
Hoewel de spanning er erg goed in zat, waren de personages wat minder uitgewerkt, maar is ook wel logisch als je nagaat dat dit boek vooral gaat over het spel en de gevolgen die dit heeft voor Vey. Vey is verlegen en stil, en daarom is het wat moeilijker te geloven dat ze zich zou opgeven voor een programma als LEF. Ook is ze best wel naïef, waar ik me soms aan kon ergeren.

Het idee achter LEF is wel erg leerzaam. De spelmakers weten enorm veel over hun kandidaten door het internet. Dit kan je aan het denken zetten over de privacy die je hebt op het internet. Dit boek kan dus ook erg goed gebruikt worden voor in het onderwijs, om jongeren te stimuleren om na te denken over de privacy die ze hebben op het internet en de gevaren die erachter zitten.

LEF is een erg spannend boek die je snel uit zal hebben. De personages zien wellicht wat minder uitgewerkt, maar het idee achter LEF is erg gaaf en vertoont enige overeenkomsten met de Hunger Games. Uniek boek om tussendoor even te lezen!

3 reacties

 1. ik ben het best wel met je eens, al kan ik me niet herinneren dat ik last had van de karakters van deze personages.
  Als je een soortgelijk boek wilt lezen als LEF, raad ik je aan om Big Sister Live te lezen.
  Vandaag kwam er een recensie online, van dat boek, dus je kan bij mij de samenvatting ed vinden XD
  ( sorry voor de ”reclame”).
  ik heb het idee dat jij dat namelijk echt een heel gaaf boek gaat vinden

  1. Haha ik heb er over gehoord ja, ga dat boek misschien nog wel lezen 🙂

  • miranda op november 1, 2016 om 2:01 pm
  • Reageer

  Ik heb het boek NODIG gelezen en vind dit een soortgelijk boek. Ook geweldig.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.