Recensie: Life before Legend

Titel: Life Before Legend (Legend #0.5)
Auteur: Marie Lu
Genre: Dystopie, Spanning, Young Adult
Uitgave: e-book
Cijfer: 6/10
Link naar de Goodreads pagina

In dit e-book zijn twee verhalen geschreven over Day en June. In het eerste verhaal wordt de eerste kus van Day beschreven, en in het tweede verhaal de eerste dag op de universiteit van June.

Marie Lu heeft naast de Legend-trilogie nog twee korte verhalen geschreven over de hoofdpersonages. Beide verhalen geven een kleine beschrijving van het leven van Day en June voor het werkelijke verhaal.

Zelf vond ik deze verhalen best leuk, maar niet bijzonder. Day vertelde al in Legend over zijn eerste kus, en nu wordt deze wat gedetailleerder beschreven, maar voegt het eigenlijk weinig toe. Ook het verhaal van June was ook best leuk, maar in dit verhaal was er geen sprake van veel nieuwe informatie.

Wel vond ik de schrijfstijl van Marie Lu weer top. Ze weet altijd precies de juiste dingen op te schrijven en je kan dit boek gewoon in een keer uitlezen. Het is ook wel leuk om over June en Day te lezen als ze wat jonger zijn.

Voor grote fans van Legend is dit e-book misschien wel leuk, maar echt bijzonder is het niet. Ik had meer het idee dat Marie Lu gewoon wat meer geld in het laadje kon schuiven door het schrijven van deze korte verhalen. Echte diehard-fans zullen vast genieten van dit boek, maar dit boek kan je met gemak gewoon wegleggen. De Legend-trilogie is op zich al een goed geheel en deze verhalen hoef je er niet bij te lezen. Een simpel tussendoortje, maar meer wordt het ook niet.

[bol_product_links block_id=”bol_54dba58e0117b_selected-products” products=”9200000011793598″ name=”Life Before Legend” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 reacties

  1. Aan de ene kant wil ik dit boek wel graag lezen.. Aan de andere kant vind ik het wel leuk om het aan de verbeelding over te laten.

    1. Sluit ik me bij aan…maar ja, eerst nog maar Finale lezen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.