Recensie: Lobsters

Titel: LobstersLobsters_CVR_2015.indd

Auteurs: Tom Ellen & Lucy Ivison

Genre: Romantiek, Young Adult, Humor

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 272

Bindwijze: Paperback

Prijs: 15,99

Cijfer: 10/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Het schooljaar is voorbij en Hannah en Sam gaan na de zomer studeren. Ze kennen elkaar niet maar hebben wel iets gemeen, ze zijn namelijk allebei nog maagd. Ze willen allebei eens seks hebben gehad voordat ze gaan studeren en ze hebben nog maar één zomer waarin dat kan gebeuren! Daarbij zijn ze allebei behoorlijk ongemakkelijk, maar de twee leren elkaar kennen, wat misschien tot wat moois kan leiden…

 

Toen ik naar de Lobsters Date ging, kregen we als cadeau het boek Lobsters mee naar huis, ontzettend bedankt Blossom Books voor het geven van een recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie. Ik was van tevoren al nieuwsgierig naar dit boek en al helemaal na het Skypegesprek met de auteurs! Tom Ellen en Lucy Ivison hebben namelijk in hun wilde tienerjaren een relatie gehad, maar zijn daarna nog steeds goede vrienden gebleven. Ze hebben samen een awkward liefdesverhaal geschreven waarbij Lucy vanuit het perspectief schrijft van Hannah en Tom neemt het mannelijk personage Sam voor zijn rekening. Een hilarische combinatie!

 

Ik vroeg me in het begin al af of dit boek wat voor jongens zou zijn. Een liefdesverhaal is niet snel weggelegd voor mannelijke lezers, maar dit verhaal overduidelijk wel! De stukjes vanuit het perspectief van Sam zijn heel mannelijk geschreven om het zo maar te noemen. Elke mannelijke boekenwurm ziet wel iets van zichzelf terug in Sam. Hij is aardig, heeft humor en is daarnaast onwijs awkward en maakt hele vernederende situaties mee, die eigenlijk onwijs grappig zijn. Er waren ook genoeg momenten waarin ik compleet achter de keuzes stond die Sam maakte en vele situaties van jongens onder elkaar waren ontzettend herkenbaar. Ook het personage Hannah is een leuke meid om over te lezen en deze twee heerlijke ongemakkelijke pubers hebben me vaak aan het lachen gekregen.

 

Voor heel veel spanning moet je niet bij dit boek gaan wezen, maar juist als je behoefte hebt aan wat humor en een zomerse sfeer. Het is een vrolijk boek met wat liefde, grappige momenten en behoorlijk wat oversekste grapjes. Als je zelf al wat awkward bent, kan je vast nog behoorlijk wat situaties herkennen in dit boek. Daarbij leest dit boek ook lekker weg, je zou het zelfs in een middagje uit kunnen hebben als je ligt te zonnen. Het is niet een spectaculair verhaal en er zit geen diepgaande laag in dit boek, het is juist een boek dat je lekker weg kan lezen.

 

Lobsters, een typisch boek voor in de zomer onder het genot van een tropisch drankje en felle zon. Kan ik minpunten bedenken bij dit boek? Nou, nee. Ik had graag wat kritiek willen noemen, maar dit boek is gewoon zo leuk! Dit boek maakt je ontzettend vrolijk (en dat niet alleen door de leuke cover) en de awkwardheid in dit boek spat van de pagina’s af. Dus, loop eerst even naar de boekhandel, koop dit boek en daarna kan je lekker luieren in de tuin of op het strand terwijl je flink kan lachen om Lobsters!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Haha, dit lijkt me inderdaad een heel awkward boek, maar wel heel leuk en grappig!

  2. Ik vond het boek ook ontzettend leuk! Ben stiekem ook wel een beetje benieuwd hoe het nu verder gaat met Hannah en Sam.

  3. Lijkt me een heerlijk, grappig boek. Wil het graag lezen!

  4. Ik ben best wel benieuwd naar het boek, maar ben bang dat het me toch niet helemaal ligt. Ik ga nog maar even verder twijfelen of ik het ga lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.