Recensie: Love Letters To The Dead

Titel: Love Letters To The Dead6 Love Letters To The Dead Ava Dellaira

Auteur: Ava Dellaira

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Hotkeybooks

Bladzijdes: 327

Bindwijze: Paperback

Prijs: 9,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

Koop dit boek via Bol.com

 

Laurel moet voor school een opdracht maken: schrijf een brief naar een overleden persoon. Ze kiest Kurt Cobain, omdat hij net zoals haar zus May op een jonge leeftijd is gestorven. Laurel begint aan meer overleden personen te schrijven en vertelt over haar leven, school, vrienden, de liefde en haar verdriet. Je leest over het leven van Laurel en ze laat stukje voor stukje zien wat er precies is gebeurd met haar zus en wat voor impact dat op haar leven had.

 

Dit boek kocht ik in december bij de Donner in Rotterdam met een boekenbon. De titel sprak me wel aan en daarbij ziet de cover er naar mijn idee prachtig uit. Ik had gemengde verhalen gehoord over dit boek, maar ik besloot het toch maar te kopen. Een goede beslissing, want Love Letters To The Dead is een prachtig verhaal.

 

De schrijfstijl is heel persoonlijk, aangezien je brieven leest die Laurel schrijft aan overleden personen (geschreven brieven klinken wel bekend als je The Perks of being a Wallflower hebt gelezen). De personen aan wie ze schrijft zijn ook goed uitgekozen; als ze bijvoorbeeld schrijft aan Amy Winehouse, komt dat omdat ze een nummer van haar had gehoord of iets had gelezen over het leven van Winehouse wat best lijkt op het hare. De personen aan wie ze schrijft zijn logisch en Laurel stopt veel emotie in haar brieven, hoewel ze nog veel dingen voor haarzelf houdt.

 

In het begin moest ik even inkomen in dit boek. Het was mooi geschreven, maar ik wist zo weinig over Laurels zus May. Wat is er met haar gebeurd? Je weet alleen dat ze dood is en dat haar moeder na May’s dood ver weg is gaan wonen. Laurel woont deels bij haar vader en deels bij haar tante. Wat is er vroeger gebeurd waardoor Laurel vaak van streek is? Ik wist het niet, en daar ergerde me ik aan. Had ik iets over het hoofd gezien? Nee. Laurel heeft geheimen die ze niet meteen met je wil delen, maar hoe verder je komt in het verhaal, des te meer ze vertelt, aangezien haar geheim zo ondraaglijk is dat ze het wel moet vertellen.

 

Ik ben gek geworden op dit verhaal. Er zaten wat dingen tussen die ik herkende van andere boeken (eerste liefde, geschreven brieven, een verhaal over één jaar high school), maar het mysterie rondom de zus van Laurel is fantastisch uitgewerkt. Toen ik eenmaal wist wat er gebeurd was, kreeg ik zo veel medelijden met de personages en het verhaal kreeg echt vorm. Laurel is best schuchter, en dat lees je terug in haar brieven, wat het heel ontroerend maakt. Een boek waar ik zo van in de ban was geraakt, dat ik rond twee uur in de nacht even een flink aantal bladzijdes moest lezen omdat het verhaal zo in mijn hoofd zat. Love Letters To The Dead is een vertederend boek waar ik van heb genoten, en ik hoop dat jij ook ooit achter het mysterie komt van Laurel.

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Klinkt als een boek voor Ellis

 2. Dit boek stond al een tijdje op mijn leeslijst, maar is nu een aardig plaats naar boven verschoven. Want het klinkt als een erg bijzonder boek!

 3. Ik heb wisselende dingen over dit boek gehoord, maar als ik je review lees klinkt het wel als een erg boeiend en goed boek!

 4. Hij staat echt al een hele tijd op mijn wishlist. Ik moet een geldboom én een groter huis.

 5. Wow inderdaad wat een prachtige cover. Ook het verhaal spreekt me heel erg aan dus deze ga ik zeker lezen.

 6. Deze ga ik toevoegen aan mijn TBR 😀 Lijkt me een erg apart boek en ik ben nu toch wel heel nieuwsgierig geworden!

  • Valerie op juli 13, 2017 om 6:50 pm
  • Reageer

  Ja je had echt helemaal gelijk, dit boek is prachtig. Mag ik nu je handtekening?

  1. Voor jou altijd Valerie, mag ik dan ook de jouwe?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.