Recensie: Manga Chibi’s

Titel: Manga Chibi’sP1050572

Auteur: Sergio Guinot

Soort tekenstijl: Manga, Chibi

Uitgeverij: Librero

Bladzijdes: 175

Bindwijze: Paperback

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Elke vrijdag komen er voortaan recensies online van tekenboeken die ik de afgelopen jaar heb verzameld. Hierbij vertel ik mijn mening over het tekenboek die je tips geeft voor het tekenen. Daarbij laat ik ook wat foto’s zien van wat tekeningen in het boek, waardoor je alvast een indruk kan krijgen over het desbetreffende tekenboek. We beginnen vandaag met een klein boekje, namelijk Manga Chibi’s.

 

Voor degene die het niet weten: Chibi is een Japanse tekenstijl die hoort bij Manga, alleen dan zijn de figuren erg klein met grote ogen en een groot hoofd. Ze horen erg schattig te zijn en in dit tekenboek wordt er stap voor stap beschreven hoe je chibiwezentjes maakt. Het boek begint met wat korte aanwijzingen voor het tekenen van deze wezentjes, dus je moet wel wat aanvaring hebben met het tekenen van manga en chibi, anders kan je wat problemen krijgen. Elk monstertje of wezentje heeft verschillende fases van het tekenproces die de tekenaars laten zien. Ze hebben de wezentjes wat ingedeeld op soort en het laatste hoofdstuk laat ook nog wat extra technieken zien, zoals perspectief, achtergrond, animatie en gezichtsuitdrukkingen.

P1050573 P1050574 P1050575 P1050576 P1050577

 

Manga Chibi’s mag dan niet voor de beginnende tekenaar zijn, de wezentjes zijn nog best goed na te tekenen als je enige ervaring hebt. De tekenstijl is lekker vrolijk en als het goed is zal je er niet al te veel moeite mee hebben. Als de personages maar lekker rond zijn! Een dun boekje die prima in je tekenboekcollectie past.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.