Recensie: Match

Titel: Match

Auteur: Buddy Tegenbosch

Genre: Contemporary, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 222

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000367887

Prijs: 16,99

Link naar de pagina op Goodreads

Jim wil maar al te graag profvoetballer worden. Hij en zijn beste vriend Jabbar mogen naar het trainingskamp van Jong PSV, wat hij te horen krijgt tijdens zijn zomervakantie in Zeeland. Ook komt zijn klasgenoot Lola langs op vakantie en hij beleeft een onvergetelijke zomer. Maar als hij eenmaal thuis is gekomen, krijgt hij slecht nieuws te horen over zijn zusje en gebeuren er dingen die hij niet zag aankomen.

Buddy Tegenbosch is mijn favoriete Nederlandse schrijver. Zijn verhalen zorgen ervoor dat ik me compleet inleef in zijn personages en ik vlieg door zijn verhalen heen. Match is zijn nieuwe boek en ik had hoge verwachtingen, want dit boek klonk weer als een verhaal dat me zou bevallen. Wist Buddy zijn schrijfkunsten weer te laten zien?

Match is een mooi verhaal over familie, vriendschap, het volgen van je dromen en kiezen wat er nou echt belangrijk is in het leven. Match is een vrij dun boek, dus je kan het boek ook snel uitlezen. Sterker nog, ik had het boek binnen één zit uitgelezen! Het boek wist me compleet mee te slepen. Ik dacht even totaal niet aan mijn eigen leven, maar dacht gewoon aan alle dingen waar Jim mee moest dealen. Buddy Tegenbosch heeft zo’n fijne schrijfstijl, maakt hele sterke dialogen en weet personages zo levensecht te maken dat je ze voor je ziet.

Ja, de personages wisten echt mijn hart te veroveren. Jim is een fanatieke voetballer en hoewel zijn passie een groot deel van leven in beslag neemt, geeft hij enorm veel om zijn dierbaren. Zijn band met zijn familie is heel hecht en Jim en Jabbar hebben een vriendschap om jaloers op te worden. Jabbar is een hele grappige jongen met een obsessie voor kip (wat ik heel herkenbaar vind) en Lola is zo’n lieve meid die je het allerbeste gunt. Daarnaast is Izzy (Jims zusje) nog vrij jong, maar heeft ze echt een oude ziel en is ze zo veel sterker dan de meeste mensen.

Door de personages werd ik zo dol op dit boek. Ik zou graag willen horen hoe Jim en Jabbar zo enthousiast zijn over voetballen (terwijl ik dat totaal niet ben), ik zou samen met Jabbar onze kip willen beoordelen tijdens het eten, ik zou uren willen praten met Lola over onze favoriete dingen en naar haar muziek willen luisteren en ik zou met Izzy genieten van het leven en niet nadenken over onze lichamelijke kwalen. Deze personages voelden voor mij levensecht en ik zou willen dat ik ze zou kunnen ontmoeten. Het boek maakte me verdrietig, bezorgd, blij en hoopvol. Dit boek is een verhaal dat je gewoon moet meemaken, omdat het zo veel boodschappen geeft over vriendschap, familie en steun in moeilijke tijden. Dit boek is zo ontzettend fijn om te lezen, helemaal in de zomer. Buddy Tegenbosch heeft weer bewezen dat hij een fantastische auteur is en ik kan niet wachten op zijn volgende boek!

Beoordeling: 10/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.