Recensie: Maze Runner The Scorch Trials Official Graphic Novel Prelude

Titel: Maze Runner The Scorch Trails Official Graphic Novel Prelude

Auteur: introductie van James Dashner

Genre: Graphic Novel, Young Adult

Uitgeverij: Boom! Studios

Bladzijdes: 96

Bindwijze: Paperback

Prijs: 13,99

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Deze graphic novel bestaat uit vijf verhalen over de Maze Runner trilogie. Verschillende verhalen worden bekeken, scènes die je nog nooit hebt gezien en nog nooit over hebt gelezen! Een verhaal over Minho, eentje over de andere Maze, een verhaal over de Scorch en hoe de wetenschappers de kinderen ontdekten die in de Maze kwamen. 

 

Voor mijn verjaardag kreeg ik van twee vrienden deze graphic novel. Ik ben gek op de boeken van James Dashner en ik ben heel benieuwd naar de tweede film in de serie, hoewel ik al weet dat het heel anders wordt dan het boek. In deze graphic novel hoopte ik meer te kunnen lezen over W.C.K.D., dus snel klapte ik deze graphic novel open en ging ik de verhalen van de Maze Runner lezen op een nieuwe manier.

 

Elk verhaal is geschreven en getekend door andere kunstenaars, dus de kwaliteit is wisselend. Alle strips zijn wel goed in elkaar gezet, hoewel ik het derde stripverhaal over de Scorch wat matig vond. Wel zijn de kleuren mooi afgestemd op de sfeer van de Maze Runner, het laat goed de spannende en akelige sfeer zien die je ook voelt in de boeken.

 

Het eerste verhaal gaat over Minho, voordat Thomas de Maze in komt. Het verhaal is niet heel veelzeggend, het is een kleine actiescène van Minho in de Maze. Het tweede verhaal gaat ook over de Maze en is nogal kort, maar laat wel iets schokkends zien. Het derde verhaal gaat over de andere Maze, waarin er dus allemaal meiden zijn met één jongen. Je leest nu dus het verhaal van de andere groep en dit vind ik erg gaaf gedaan! Ze volgen ongeveer dezelfde verhaallijn als de Maze Runner, maar dan in een andere locatie en de geslachten zijn anders.

 

Het vierde verhaal gaat over de Scorch en vond ik niet heel erg boeiend, maar het laat wel goed de grimmige sfeer zien van de buitenwereld en alle Cranks. Het laatste verhaal sprak mij het meest aan, dit was een mooie documentaire van de wetenschappers die alle kinderen uitkozen die bestand zijn tegen het virus. Het laat echt veel meer zien waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt (zoals waarom er monsters zitten in de Maze) en meer. Dit heeft het boek nauwelijks verteld, maar de graphic novel laat dus veel meer achtergrondinformatie zien! Dit vond ik heel gaaf en het verrijkte echt de wereld van de Maze Runner.

 

Deze graphic novel is echt bedoeld voor de diehard fans van The Maze Runner. Niet alle stripverhalen zijn fantastisch, maar het is een mooi boek voor tussendoor en laat nieuwe dingen zien van de trilogie. Na het lezen van deze graphic novel wil je alleen nog maar meer!

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Naar sommige achtergrond info ben ik wel benieuwd, vooral dat laatste verhaal

 2. Wow, hier had ik zo lang op gewacht! Op de recensie bedoel ik. 😀
  Wat is het schokkende iets in het tweede verhaal? Heeft het met… met Newt te maken?

  1. Haha nee maar het gaat wel die kant op wat schokkendheid betreft 🙂

   1. Oh nee
    Nu ben ik best wel een beetje heel erg bang

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.