Recensie: Mijn Snor

Titel: Mijn Snor
Auteur: Arjen van Lith
Genre: Roman, Humor
Uitgeverij: De Harmonie
Bladzijdes: 160
Bindwijze: Paperback
Prijs: 15,00
Cijfer: 8/10
Link naar de pagina op Goodreads

Arjen van Lith besluit op een dag zijn snor te laten staan. Hij wordt na veertig jaar een echte vent met zijn snor. Elke dag houdt hij bij hoe zijn reis naar mannelijkheid gaat. Door het laten staan van een snor krijgt Arjen veel vragen over de snor. Een verslag over een man en zijn snor.

Dit boekje kreeg ik cadeau voor mijn verjaardag, want aangezien ik twintig ben is een snor wel acceptabel (nee, ik laat hem niet staan). Eén euro van de verkoop ging ook naar movember, waar mannen aandacht geven aan kanker door hun snor te laten staan. Ik had al een idee dat dit boek komisch zou zijn, en ik had gelijk. Dit boek kan elke snor laten kriebelen van plezier.

De opbouw van Mijn Snor is simpel maar prettig. Elk hoofdstuk staat voor een dag, waarin Arjen zijn bevindingen vertelt over zijn snor. Bij elk hoofdstuk staat er ook een foto waarbij je de vooruitgang kan zien van zijn snor. Het is erg grappig om een beginnende snor langzaam te zien groeien, maar de tekst is ook hilarisch! Ook is dit boek niet groot en dik, dus je hebt het snel uit.

Ik wist niet dat iemand 160 bladzijdes kon vullen over snorren. Arjen heeft een fijne en gedetailleerde schrijfstijl die volwassen mannen zeker zullen waarderen. Hij schrijft met veel ernst over zijn snor: maakt de snor de man of maakt de man de snor? Heeft de snor invloed op zijn omgeving en het universum? Hoe staan mensen tegenover de snor? De vragen die Arjen soms stelde waren zo absurd dat ik mezelf echt moest inhouden om niet in lachen uit te barsten.

Het leuke aan dit boek, is dat Arjen je echt meeneemt in zijn privéleven. Hij vertelt schaamteloos over zijn vriend, zijn familie en buren. Daarbij besteedt hij echt veel aandacht aan zijn snor en vertelt hij uitgebreid over zijn snor-bezigheden. Voor 1900 euro aan kleren kopen die passend staan bij een snor? Een hele schoonheidsbehandeling ondergaan om zijn snor te plezieren? Juist, Arjen doet het gewoon.

Arjen van Lith toverde een echte glimlach op mijn gezicht, terwijl mijn gezichtsbeharing tintelde van genot. Ja, Mijn Snor is een ontzettend leuk boek. Het is een prima boek voor tussendoor en een ideaal geschenk voor een man, met of zonder snor.

1 reactie

  1. Dit lijkt me echt een boek voor mannen inderdaad, kan me niet voorstellen dat ik een heel boek kan lezen over een snor.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.