Recensie: Mijn versie van jou

Titel: Mijn versie van jou

Auteur: Christina Lauren

Vertaling: Crispijn Sleeboom

Genre: Contemporary, Romantiek, Young Adult

Uitgeverij: Uitgeverij Q

Bladzijdes: 311

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789021409665

Prijs: 20,00

Link naar de pagina op Goodreads

 

Tanner Scott is een biseksuele jongen die drie jaar geleden met zijn familie vanuit Californië naar Provo (Utah) verhuisde. Zijn familie weet van zijn geaardheid, maar aan de mensen in Provo wil hij niks vertellen. Hij wil graag na zijn diploma studeren in een andere staat, aangezien Provo vol zit met strenggelovige mensen die de geaardheid van Tanner niet zullen accepteren. Tijdens zijn laatste semester gaat hij met zijn beste vriendin meedoen aan een schrijfcursus, waarbij Sebastian de mentor is van de groep. Sebastian is de zoon van de bisschop en had vorig jaar de cursus gevolgd, waarbij hij meteen een contract kreeg bij een uitgeverij. Tanner heeft wel het idee dat hij binnen vier maanden een boek kan schrijven, maar als hij eenmaal begint met zijn boek wordt hij verliefd op Sebastian. 

 

Uitgeverij Q vermeldde laatst dat zij Mijn versie van jou zouden uitgeven, een boek waar ik al snel geïnteresseerd in was. Ik had nog weinig boeken gelezen met een biseksuele hoofdpersoon en in een setting met een strenggelovige bevolking, dus ik was erg benieuwd hoe dit boek zou zijn. Ik kom namelijk zelf uit een vrij gelovig dorp en ik heb een goede vriend die biseksueel is, dus ik had het idee dat ik ook wel bepaalde dingen zou herkennen. Snel pakte ik dit boek op en begon ik aan het verhaal van Tanner.

Mijn versie van jou is een van de mooiste romantische verhalen die ik heb gelezen. Dit verhaal is eerlijk, hard, teder en bijzonder. Ik ben zelf niet zo van de romantische boeken, maar dit verhaal wist liefde juist op een prachtige manier te verwoorden. Tanner voelt zich namelijk niet helemaal comfortabel in een gemeenschap die hem waarschijnlijk niet meer zouden accepteren als iedereen zou weten dat hij biseksueel is. Je voelt echt met hem mee en wat voor seksuele geaardheid je ook hebt, je begrijpt de liefde in dit verhaal. Biseksualiteit wordt op een hele respectvolle manier beschreven, net als de strenggelovige gemeenschap. Ik vond dit erg interessant om te lezen, omdat je zo meer diversiteit in de samenleving ziet en verschillende kanten hoort.

Als biseksuele jongen verliefd worden op de zoon van de bisschop is aardig lastig, wat je ontzettend merkt in dit verhaal. Tanner draaft misschien af en toe wat te ver door in zijn verliefdheid, maar je merkt wel dat zijn liefde zo puur is. Hoewel hij veel worstelt met zijn gevoelens en stomme dingen kan doen, begrijp je hem volkomen en voelt niks aan dit verhaal vreemd aan. De andere personages voelen ook heel realistisch aan en ondanks het verstikkende beeld van Tanner in deze strenggelovige gemeenschap, weet je altijd dat er hoop is.

Mijn versie van jou is een ode aan de liefde, wat voor liefde dan ook is. Liefde voor iemand van het ander geslacht of iemand van hetzelfde geslacht, liefde is iets moois en moet alleen maar gewaardeerd worden. Dit boek is dan ook perfect voor mensen die houden van Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum en Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Dit boek heeft een prachtige boodschap en ik kan alleen maar vol lof over dit boek spreken. Mensen, ga dit lezen!

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media. 

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Mooie recensie! Ik heb dit boek onlangs ook gelezen en ik vond hem ook echt super goed! Ik vind de Nederlandse cover alleen niet zo mooi, de Engelse is echt prachtig!

  2. Door jouw recensie ben ik enorm benieuwd geworden naar dit boek! Ik ben, net als Do, ook niet zo’n fan van de Nederlandse cover helaas..

  3. Oohh, ik zie dit boek steeds voorbij komen maar had nog niet echt de moeite genomen om een recensie te lezen. Je hebt me wel overtuigd, het klinkt inderdaad vet bijzonder!

    1. Goed om te horen Vivian, ik denk dat het ook echt een boek is voor jou!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.