Recensie: Misschien is het anders

Titel: Misschien is het anders

Auteur: David Yoon

Vertaling: Esther Ottens

Genre: Contemporary, Romantiek, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 302

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000364572

Prijs: 20,99

Link naar de pagina op Goodreads

Frank Li is een Amerikaanse jongens, maar met Koreaanse ouders die het beste met hem voor hebben. Ze willen dat hij kan gaan studeren en later veel kan verdienen, maar ook dat hij de liefde vindt. Althans, dat moet wel met een Koreaans meisje zijn. Dit is een probleem voor Frank, omdat hij verliefd wordt op Brit, een grappig en nerdy meisje die niet de ideale schoondochter voor de ouders van Frank zal zijn. Joy (een Koreaans-Amerikaanse meisje) date met Wu, die ook niet voldoet aan de eisen van haar ouders. Joy en Frank faken een relatie voor hun ouders, zodat ze makkelijker bij hun geliefden kunnen zijn.

David Yoon is de man van Nicola Yoon, bekend van Everything Everything en The sun is also a star. Deze boeken vond ik zelf erg goed, dus ik was best benieuwd hoe haar man zou schrijven! Dit romantische boek gaat ook vooral over ras en de tweede generatie van Amerikanen met Koreaanse afkomst. Deze representatie leek me al erg goed, maar was het boek uiteindelijk wat ik ervan had verwacht?

Misschien is het anders is een ontzettend aandoenlijk verhaal. Frank is verliefd op een meisje die niet geaccepteerd zou worden door zijn ouders, dus faket hij een relatie met een ander Koreaans-Amerikaans meisje die hij al sinds zijn jeugd kent. Dit verhaal deed me wat denken aan Aan alle jongens van wie ik hield, maar dan een soort mannenversie. Het verhaal is grappig, leest lekker weg en is een tikkeltje zoetsappig. De romantiek die David Yoon beschrijft zorgt ervoor dat je zelf vlinders in je buik krijgt, want deze romantiek is zo eerlijk en oprecht.

Frank Li is een sympathieke jongen waar ik zo vrienden mee zou kunnen worden. Je merkt wel dat de verwachtingen van zijn ouders een grote druk op hem leveren. Zijn ouders werken hard zodat hij een goede toekomst tegemoet gaat, waardoor ook hij hard aan de bak moet. Zijn ouders willen ook dat hij thuis komt met een meisje van Koreaanse afkomst, waar hij veel moeite mee heeft. Brit is het meisje waar Frank verliefd op is en haar vrolijke en nerdy houding bracht zo veel energie in het verhaal, terwijl ik ook erg om Joy kon lachen. De band die Frank heeft met zijn familie en vrienden voelt zo realistisch aan, wat een erg groot pluspunt is aan dit boek.

Lezen over een Koreaanse familie in Amerika is voor mij nieuw en het was me zeker bevallen. David schrijft erg fijn, de personages komen erg goed over op de lezer en hoewel het verhaal niet spectaculair is qua gebeurtenissen, is het juist een aandoenlijk en intiem verhaal over een jongen die zijn weg in de liefde moet vinden. Nicola en David Yoon zijn een onvergetelijk schrijverskoppel!

Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.