Recensie: Mother’s Rosary (Sword Art Online Light Novel #7)

Titel: Mother’s Rosary (Sword Art Online Light Novel #7)

Auteur: Reki Kawahara

Illustraties: Abec

Genre: Young Adult, Fantasy, Science Fiction

Uitgeverij: YenPress

Bladzijdes: 204

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9780316390408

Prijs: 12,99

Link naar de pagina op Goodreads

 

Een paar weken na Kirito’s spannende avonturen in Gun Gale Online is er een bijzondere speler in Alfheim Online. Deze speler heeft een zelf gemaakte zwaardtruc en heeft vele spelers verslagen in duels, zelfs Kirito! Asuna gaat op onderzoek uit en na een gevecht wordt ze door de speler uitgenodigd om te helpen bij een guild. Maar wat is hun doel? Asuna komt achter de waarheid achter de guild, eentje die haar harder raakt dan ze had verwacht…

 

Ik vind Sword Art Online een fijne anime en daarom ben ik ook een verzamelaar in de light novels en de manga. Ik had vorig jaar deel 5 tot en met 8 gekocht van de light novels, maar tot augustus had ik alleen het vijfde deel gelezen. Tijd om alle delen te lezen voor mijn volgende verjaardag! De verhalen van Gun Gale Online vond ik leuk, maar de game zelf sprak me niet enorm aan. Nu zal het verhaal verder gaan in Alfheim Online, welke ik wel erg gaaf vind!

Mother’s Rosary is een vrij emotioneel deel in de SAO-serie. Dit boek laat een bepaalde soort speler zien die helemaal in de ban kan raken van VR-games om aan de realiteit te ontsnappen. Er is wel wat actie te vinden in het verhaal, maar het gaat vooral om de emotionele lading van de personages. De speciale speler is namelijk een verrassing, aangezien deze speler is anders dan je denkt. Sterk in het spel, maar in de realiteit… Het is een hele bijzondere en pijnlijke situatie wat je zeker emotioneel zal kunnen raken. Ik had dan wel de anime al gezien, maar toch was het weer een schok om bepaalde gebeurtenissen te lezen (en naar mijn idee weet het boek de situatie veel beter te omschrijven dan de serie).

 

Het is daarom ook een goede keuze dat Asuna de hoofdpersoon in het verhaal is. Asuna is erg meelevend en weet je als lezer ook sneller in het verhaal te grijpen. Kirito heeft toch een bepaalde afstandelijkheid, maar Asuna kan sneller haar emoties uiten, wat erg goed past bij het verhaal. Ook leer je meer kennen over de achtergrond van Asuna, iets waar je eerst maar weinig over wist. Ze krijgt hierdoor veel meer inhoud, wat haar veel realistischer maakt. Het gameaspect vind ik ook steeds beter uitgewerkt. Er wordt nog genoeg nieuwe informatie gegeven over Alfheim Online, zoals de nieuwe vaardigheden die spelers kunnen hebben.

 

Mother’s Rosary is een verhaal dat je weet te raken en dat zich onderscheidt van de andere delen van deze light novelreeks. De spanning staat op een laag pitje, maar deze rustige en emotionele wending in de serie is ook wel fijn na de vorige actievolle delen. De artwork in het verhaal is ook een mooie toevoeging aan het verhaal en ik kijk uit naar de volgende delen in deze serie!

Beoordeling: 8/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.