Recensie: New Moan (Twishite Saga #1)

Titel: New Moan (Twishite Saga #1)10 New Moan

Auteur: Stephordy Mayo

Genre: Parodie, Humor, Young Adult, Fantasy, Romantiek

Uitgeverij: Michael O’Mara Books Unlimited

Bladzijdes: 224

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 14,99

Cijfer: 6/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Heffa Lump is een 17-jarig interessant meisje die in Spatula komt, een saai gehucht waar ze bij haar vader komt te wonen. Op haar nieuwe school wordt ze aanbeden omdat ze zo interessant is en ze ontmoet Teddy Kelledy, een ontzettend knappe jongen met wat rare trekken. Zou hij een vampier zijn (Spoiler: uiteraard). Dit is een parodie op Twilight, een gevaarlijk liefdesverhaal over een meisje en een vampier.

 

Tijdens het boekenfestijn heb ik beide parodieën op Twilight kunnen scoren. No offense, maar Twilight is niet zo mijn ding en aangezien ik parodieën wel grappig vind, had ik wel het idee dat deze parodie op Twilight mij flink aan het lachen zou krijgen. Nu was ik er eindelijk mee begonnen en kon ik even flink schateren om de nieuwe versie van Bella en Edward.

 

Als je houdt van flauwe humor en onverwachte veranderingen in een bekend verhaal, is dit boek zeker iets voor jou. Deze parodie volgt de verhaallijn van de eerste twee delen van Twilight, maar dan met wat humor erin verweven. Er zitten wat veranderingen in het verhaal van Twilight met als doel het wat belachelijk en absurd te maken. Hier is Stephordy Mayo zeker in geslaagd. Sommige stukken in het boek waren ronduit debiel, precies zoals het hoort in een parodie. Heffa wordt afgezet als een interessant en simpel meisje die zichzelf veel belangrijker vindt dan… nou ja, iedereen. Ze is behoorlijk verwaand, wat zorgt voor wat leuke opmerkingen.

 

In dit boek wordt door de personages ook vaak verwezen dat ze inderdaad in een boek zitten en dat Stephordy Mayo de schrijver is van dit verhaal. Een simpel voorbeeld: Heffa vraagt aan Teddy of dit het einde van dit boek is en hij antwoordt ”Nee, want zoals je kan zien zijn er nog een heleboel bladzijdes die Stephordy Mayo heeft geschreven, dus er moet nog een hoop gebeuren…”. Deze verwijzingen komen maar al te vaak voor, wat ik wel kon waarderen. En pas op: er komen behoorlijk wat oversekste grappen in dit boek voor. Ik moet er wel wat om lachen, maar het is af en toe behoorlijk puberaal…

 

Waarom dan maar een simpele zes? Nou, het idee is wel leuk, maar de humor was behoorlijk flauw en de schrijfstijl van Mayo was ook niet geweldig. Het hield me niet in zijn greep en soms wist het me totaal niet te boeien. Door de parodie worden alle personages wat vlak of overdreven typetjes. Een prima boek dus, maar ik zou het alleen kopen voor een zacht prijsje.

1 reactie

  1. Ik heb dit boek ook ooit eens ergens goedkoop gekocht, maar ik vond het echt een tegenvaller. Het is gewoon totaal niet mijn humor.. Nee, dan vond ik de echte twilight boeken zelfs beter 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.