Recensie: Nick & Charlie ontmoeten elkaar (Heartstopper #1)

Titel: Nick & Charlie ontmoeten elkaar (Heartstopper #1)

Auteur: Alice Oseman

Vertaling: Niels van Eekelen

Genre: Graphic Novel, Contemporary, Romantiek

Uitgeverij: Best of YA

Bladzijdes: 280

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000378807

Prijs: 15,00

Link naar de pagina op Goodreads

Charlie zit op een jongensschool en heeft een moeilijk jaar achter de rug, maar hij wordt nu niet meer gepest sinds hij uit de kast is gekomen. Nick is een jaar ouder en is een charismatische en aardige rugbyspeler, die af en toe wat over Charlie heeft gehoord. De twee worden al snel vrienden, maar zou er naast vriendschap ook verliefdheid kunnen zijn?

Heartstopper is een comic van Alice Oseman, die een origin story heeft gemaakt naar aanleiding van twee personages die in haar boeken zitten. De comic (die op internet gratis te lezen is) was zo bekend geworden, dat het zelfs is uitgekomen als fysiek exemplaar. Ik hoorde zo veel goede verhalen over deze graphic novels, maar ik pakte het eerste deel pas op toen hij vertaald werd door Best of YA. Er komt zelfs een Netflixserie van deze graphic novel reeks en nu kan ook Nederland genieten van het verhaal van Charlie en Nick! Is deze graphic novel de hype waard?

Heartstopper is een heel zoetsappig, maar hartverwarmend verhaal over twee jongens die elkaar steeds beter leren kennen. Alice Oseman weet queer personages te verwerken in haar verhaal, waarbij het hele verhaal zo prettig aanvoelt. Je bent zo door de graphic novel heen, maar als lezer zou je maar kunnen blijven lezen. De band tussen Charlie en Nick is heel puur en de opbouw is niet gehaast. Het is daarbij een erg realistisch verhaal waar jongeren veel aan kunnen hebben, omdat het veel verschillende thema’s kan bespreken (ik heb al gehoord wat voor thema’s er in volgende delen worden behandeld).

Charlie en Nick zijn je ideale koppel, want hun steeds sterkere band weet ieders hart te smelten. Charlie is een nogal verlegen jongen, maar hij kruipt uit zijn schulp wanneer hij meer met Nick spreekt. Hij is een hele vrolijke jongen die geen vooroordelen heeft bij Charlie, maar hem juist al snel ziet als een goede vriend. Charlie valt voor Nick, maar aangezien Nick hetero is weet hij dat hij geen kans maakt. Althans, valt Nick alleen op vrouwen? Heartstopper laat zien dat je als puber genoeg twijfels kan hebben aan je eigen seksualiteit en dat dat totaal niet erg is.

Heartstopper is een teder verhaal over twee jongens waar iedere lezer van kan genieten. Zeker als je de boeken van Alice Oseman hebt gelezen kan je het waarderen, want zo leer je meer over haar terugkerende personages uit haar boeken. De tekenstijl is soms vrij simpel, maar is totaal niet erg omdat de graphic novel vooral wordt gedragen door het verhaal. Dit is een queer verhaal waar nog veel delen van mogen komen!

Beoordeling: 9/10

2 pings

  1. […] 2018 verschenen de eerste strips van Heartstopper, een liefdesverhaal tussen twee jongens. Het werd in korte tijd razend populair, vooral onder jongeren, en nu is er zelfs een Netflix-serie […]

  2. […] 2018 verschenen de eerste strips van Heartstopper, een liefdesverhaal tussen twee jongens. Het werd in korte tijd razend populair, vooral onder jongeren, en nu is er zelfs een Netflix-serie […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.