Recensie: Nick en Charlie in de stad van de liefde (Heartstopper #3)

Titel: Nick en Charlie in de stad van de liefde (Heartstopper #3)

Auteur: Alice Oseman

Vertaling: Niels van Eekelen

Genre: Graphic Novel, Romantiek, Young Adult

Uitgeverij: Best of YA, Van Goor

Bladzijdes: 384

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000379279

Prijs: 15,00

Link naar de pagina op Goodreads

Nick en Charlie zijn nu officieel een stel, alleen moet Nick nog uit de kast komen bij zijn familie en vrienden. Hij heeft het in ieder geval aan zijn moeder vertelt, maar de rest weet nog niet dat hij biseksueel is. Zijn broer weet nog niet dat hij op jongens valt, net zoals zijn klasgenoten. Nick en Charlie gaan met school op reis naar Parijs, terwijl ze hun relatie nog geheim houden voor hun vrienden. Iets wat steeds lastiger wordt, want Nick en Charlie merken dat ze elkaar steeds meer nodig hebben.

Heartstopper is een prachtige graphic novel reeks over twee verliefde jongens. De eerste twee delen wisten een enorme indruk op mij te maken, en de tekenstijl is zo uitgesproken en aandoenlijk waardoor je graag verder leest. Nu lezen we over een buitenlandse trip waarin Nick en Charlie hun relatie nog geheim houden voor hun vrienden, zal Nick zover zijn om het toch te vertellen? Toen het boek eenmaal binnen kwam, ging ik hem zo snel mogelijk lezen! Wordt deze graphic novel serie alleen maar leuker en leuker?

De afgelopen twee delen heb ik Nick en Charlie steeds beter leren kennen (en zij elkaar!), en in dit deel doe je dat alleen maar meer. Charlie is dolgelukkig met Nick, maar Nick vindt het nog best lastig om uit de kast te komen. Hij is zo opgelucht dat zijn moeder goed reageerde, maar hoe zou dat zijn voor de rest van zijn familie, zijn vrienden en zijn klasgenoten (die Charlie hebben gepest door zijn seksualiteit)? In dit deel merk je dat Nick steeds meer moed begint te tonen, en meer en meer naar Charlie toe groeit. Hoe kan het ook anders dan in de stad van de liefde? Het is heerlijk om wat plekken in Parijs te herkennen, je krijgt meteen een zomers vakantiegevoel. Ik ben zelf ook op werkweek geweest naar Parijs, dus het was herkenbaar om te zien.

Deze graphic novel straalt positiviteit uit en veel liefde, en de diversiteit is ook aanwezig. Zo kennen Nick en Charlie een lesbisch koppel (die erg grappig zijn) en een trans klasgenote die een klik lijkt te hebben met de beste vriend van Charlie. De vriendengroep is zo fijn gezelschap, Nick en Charlie boffen maar met zulke vrienden om hun heen! Naast de positiviteit en de diversiteit, merk je ook dat er meer aan de hand is. Nick ontdekt namelijk iets van Charlie. Iets wat juist heel subtiel wordt getoond, maar wat wel vrij heftig is. Charlie heeft het niet makkelijk, en je leeft steeds meer met hem mee. De boeken weten veel meer onderwerpen aan te kaarten rondom mentale gezondheid, wat de graphic novel heel belangrijk maakt voor jongeren.

Dit derde deel is tot nu toe mijn favoriete deel, en als ik mij even niet goed voel, weet ik dat deze graphic novel mij weer goed laat voelen. De liefdevolle band tussen Nick en Charlie is zo hartverwarmend, en de twee zorgen zo goed voor elkaar. Ik ben erg benieuwd naar het vierde deel, die er binnenkort ook aan gaat komen! Nick en Charlie hebben elkaar nodig, want samen staan ze sterk. Heartstopper is de queer graphic novel die vele harten verovert van YA-lezers!

Content warning: vermelding van zelfverwonding en eetstoornissen.

Beoordeling: 10/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.