Recensie: No Game No Life Volume 1

Titel: No Game No Life Volume 1

Auteur: Yuu Kamiya (verhaal), Mashiro Hiiragi & Yuu Kamiya (art)

Genre: Manga

Uitgeverij: Seven Seas

Bladzijdes: 192

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9781626920798

Prijs: 13,41

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

P1070628

Shiro en Sora zijn broer en zus en meesters in het spelen van games. De echte wereld vinden ze maar niks, de gamewereld is echt hun plek! Op een dag worden ze door een jongen genaamd ”God” in een wereld gebracht waarin alles draait om het spelen van spellen en waardoor je door het winnen van simpele spelletjes zoals steen, papier schaar en dammen heel machtig kan worden. Zelfs landsgrenzen worden bepaald door het spelen van spellen. Er zijn verschillende rassen in de gamewereld en de mensheid leeft maar in één stad. Kunnen Shiro en Sora daar verandering in brengen?

P1070629

Deze manga had ik al eens gezien als anime, dus ik was al wat op de hoogte van het verhaal. Mijn recensie over het eerste seizoen van de anime kan je hier lezen. Toen ik tijdens Dutch Comic Con door een Twitteractie een gratis boek mocht pakken uit een collectie boeken, koos ik voor deze manga, aangezien ik benieuwd was of de manga kon tippen aan de anime.

P1070630

Ten eerste is de tekenstijl mooi gedaan. De anime is daarentegen heel kleurrijk, maar de zwart-wit pagina’s wisten het verhaal wel de juiste sfeer te geven. Er zijn wel minder de details wat betreft de achtergrond en locaties, maar de personages zijn met veel aandacht getekend. De personages zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden en het verhaal loopt vloeiend door. Daarbij was de hele techniek en logica achter de verschillende games net als in de anime en daar kon ik zeker van genieten! Shiro en Sora zijn echt meesterbreinen en wisten mij vaak te verbazen met hun slimme trucjes! Naast een mangaverhaal was er ook een kort hoofdstuk geschreven over het verleden van Shiro en Sora, iets wat ik nog niet heb gezien in de manga, een mooie toevoeging! Aan het einde was er nog een kleine preview van een andere manga, maar dit had van mij niet echt gehoeven.

P1070631

Hoewel ik grotendeels het verhaal leuk vond, zaten er ook wat nadelen aan het verhaal, en dat met name bij het teen-gehalte. De anime vertoonde af en toe beelden die net door de bocht konden, maar deze manga had soms net te wat expliciete beelden. Daarbij was deze volume vooral een introductie op het verhaal, de echte toffe games die eraan gaan komen zullen zeker nog even duren… Ik weet nog niet zeker of ik de rest van de volumes ga kopen, aangezien deel 1 zo zijn goede als slechte kanten heeft.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.