Recensie: Onoverwinnelijk (Onverschrokken #2)

Titel: Onoverwinnelijk (Onverschrokken #2)

Auteur: Lesley Livingston

Vertaling: Mireille Vroege

Genre: Geschiedenis, Young Adult, Spanning

Uitgeverij: Best of YA, Van Goor

Bladzijdes: 384

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000351763

Prijs: 18,99

Link naar de pagina op Goodreads

 

 

Fallon is de Victrix geworden van Caesar, maar dit betekent nog niet dat ze niet te maken krijgt met gevaar. De Ludus Achillea wordt aangevallen door de gladiatrices van Ludus Amazona, een rivaliserende groep vrouwelijke gladiatoren. De Ludus Amazona, Pontius Aquila, is de vijand geworden en is erop uit om Fallon en haar krijgszusters te vermoorden. Fallon gaat op avontuur om Aquila te stoppen en de machtsstrijd in het oude Rome te winnen.

 

Vorig jaar was Lesley Livingston aanwezig op Yalfest en ze was een van de leukste auteurs die ik ooit heb ontmoet. Ze is echt hilarisch, maar weet ook veel over de Romeinse oudheid en is een echte powervrouw. Onverschrokken vond ik een geweldig boek, dus ik keek erg uit naar het vervolg. Terug naar het Oude Rome!

Onoverwinnelijk is een spannend vervolg op Onverschrokken. Dit vervolg begint al meteen met een spannend gevecht en wordt opgevolgd door veel schokkende en gevaarlijke gebeurtenissen. Gladiatrices zijn sterke krijgers in de strijd, maar ze zijn ook niet tegen alles opgewassen. Fallon ondergaat grote tegenslagen en leert nieuwe plekken kennen waarbij ze hopelijk hulp kan vinden. Lesley Livingston weet de Romeinse Oudheid heel goed te beschrijven, maar ze wist mij nog niet volledig in beslag te nemen zoals dat gebeurde bij het lezen van Onverschrokken. Desalniettemin was Onoverwinnelijk een kickass avontuur waar ik zeker van genoten heb.

Sommige personages worden wat beter uitgewerkt in dit boek, waaronder een paar mannelijke krijgers. Hier las ik weinig over in het eerste deel, dus ik vond het best fijn dat zij wat meer aandacht kregen. De romantiek in dit verhaal had naar mijn idee wel op een lager pitje kunnen zitten. Ik snap dat Fallon verliefd is, maar ze is ook een sterke vrouw die eigenlijk helemaal geen man nodig heeft.

Ik vond het ontzettend tof dat dit boek wat dieper inging op een bepaald gevaar uit het Onverschrokken. Daar ontdekt Fallon namelijk iets, maar ze doet er nog weinig mee. In Onoverwinnelijk wordt de focus meer op dit gevaar gelegd, waar ik erg blij mee was. Er zijn namelijk gruwelijke taferelen die Fallon moet ontdekken, zelfs als dat nare gevolgen heeft voor de mensen om wie ze geeft of mensen die ze dacht te vertrouwen…

Onoverwinnelijk is een goed vervolg op Onverschrokken, maar het wist me soms net niet helemaal te pakken. Misschien komt dat ook wel omdat Onverschrokken in principe mooi was afgesloten en er niet perse een vervolg nodig was. Maar dit vervolg weet wel veel meer in te ging op bepaalde aspecten uit de Romeinse Oudheid wat ik heerlijk vond om te lezen. Er komt zelfs een derde deel in deze serie! Daar kunnen we dan weer een jaartje naar uitkijken. Het avontuur van Fallon in de Romeinse Oudheid is dus nog niet afgelopen, dus ik ben benieuwd geworden hoe dit verhaal verder zal gaan.

Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.