Recensie: Onverschrokken (The Valiant #1)

Titel: Onverschrokken (The Valiant #1)

Auteur: Lesley Livingston

Vertaler: Mireille Vroege

Genre: Spanning, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 350

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000351497

Prijs: 18,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Fallon hoor bij de Cantii-stam, een Germaans volk die strijdt tegen Julius Caesar. Ze is de dochter van de koning van hun stam en het zusje van de strijder Sorcha, die nooit meer terug is gekomen na haar eerste strijd, gesneuveld tijdens een veldslag tegen het Romeinse leger. Fallon wordt zeventien jaar en wil graag bij het leger van de Cantii-stam om net zoals haar moedige zus te strijden. Daarna zou ze graag een leven willen opbouwen met Mael, een jongen uit haar stam die ze pas echt leuk is gaan vinden. Haar verjaardag loopt alleen anders dan verwacht, ze wordt gevangen genomen door een slavenhandelaar en ze komt in Rome terecht. Daar komt ze terecht in een gladiatorenschool voor vrouwelijke strijders. Daar moet ze in de arena strijden voor haar leven onder toeziend oog van Julius Caesar, de persoon die al jaren de vijand is van haar volk…

Lesley Livingston was een van de eerste auteurs die bekend werd gemaakt voor Yalfest 2017. Niemand kende deze schrijfster nog, maar nu kunnen we eindelijk haar boek lezen. Onverschrokken is een historisch verhaal wat door sommigen werd omschreven als de nieuwe hype, de nieuwe Divergent, de nieuwe Hongerspelen. De verwachtingen waren dus al hoog, dus toen ik eenmaal dit boek in handen kreeg, wilde ik het maar al te snel lezen. Hierbij wil ik uitgeverij Van Goor bedanken voor een recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie!

 

Lesley Livingston, wat een vrouw. Onverschrokken las ik maar al te snel. Hoe doet Livingston dat toch? Het kan haast niet anders dat je vloeiend dit boek leest. Lesley Livingston weet het oude Rome volledig tot leven te wekken voor je. Ze weet alles tot in detail te beschrijven, zonder dat het heel langdradig wordt. Livingston houdt de vaart erin en ze zorgt ervoor dat je als lezer geamuseerd blijft. Verdieping van de personages en de setting worden afgewisseld met spannende scènes en ruige gevechten.

 

Ik ben een fan van de Romeinse Oudheid, maar ik wist niet dat ik nog meer kon genieten van dit tijdperk. Het hele verhaal voelde heel realistisch aan en je krijgt veel meer te weten over het hedendaagse leven in het oude Rome. Ook de Cantii-stam vond ik heel interessant beschreven. Onverschrokken was als de meest spectaculaire geschiedenisles die je ooit zou kunnen krijgen. Daarbij is de hoofdpersoon echt een stoere chick. Fallon is heel sterk, vecht voor haar idealen en haar gevoelens voor anderen gaan echt op volle toeren. Ze strijdt met een moedig hart, maar ze weet ook wat haar zwaktes zijn.

 

Onverschrokken was een fantastisch boek, maar dit verhaal is gelukkig nog niet over! Er zijn nog genoeg gevechten die gestreden kunnen worden en daar kijk ik enorm naar uit! Ik kan daarom ook niet wachten om Lesley Livingston te zien op Yalfest, zij is vast net zo cool als Fallon! Onverschrokken is echt een boek met pit waar ik ontzettend van heb genoten, laat de volgende strijd maar snel losbarsten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.