Recensie: Opgesloten (The Jewel #1.5)

Titel: Opgesloten (The Jewel #1.5)

Auteur: Amy Ewing

Vertaling: Ans van der Graaff

Genre: Dystopie, Fantasty, Young Adult

Uitgeverij: Young & Awesome

Bladzijdes: 96

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789025872168

Prijs: 5,00

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

In The Jewel lees je over Violet, maar zij is niet het enige meisje dat wordt verkocht tijdens de veiling. De beste vriendin van  Violet genaamd Raven wordt tijdens de veiling verkocht aan de gravin van de Steen, een gravin die merkwaardig overkomt. Raven komt bij de gravin aan, die gruwelijke experimenten op Raven uitvoert om haar mentaal te breken. Kan Raven deze marteling aan?

The Jewel vond ik een verbazingwekkend goed boek dat heel anders was dan verwacht. Ik verwachtte een zoetsappig prinsessenverhaal, maar dit was totaal niet het geval. Het was juist erg angstaanjagend en haast onmenselijk, dat duistere randje mocht ik wel! Toen ik tijdens Yalfest nog niks van Amy Ewing had laten signeren, besloot ik Opgesloten te kopen en te laten signeren. Daar zei Amy geen nee tegen! Al snel las ik deze novelle, want ik was best benieuwd naar het personage Raven en wat zij allemaal meemaakte tijdens The Jewel.

 

Opgesloten gaat dus over Raven, een meisje waar ik niet heel veel over gehad gelezen tijdens The Jewel. Je merkte wel aan Raven dat zij gruwelijke dingen meemaakte, maar ze liet niet echt los wat precies. Tijd om daar dus achter te komen! In Opgesloten lees je dus over de periode van Raven bij de gravin van de Steen, een akelige vrouw die heel hard is voor haar surrogaat. Als je The Jewel al verontrustend vond, dan ga je echt je ogen uitkijken tijdens het lezen van Opgesloten!

De schrijfstijl van Amy is net zoals The Jewel erg vlot en weet de sfeer heel goed te laten zien. Ook Raven vond ik een erg gaaf personage. Hoewel ze genoeg marteling ondergaat, probeert ze wel heel sterk te blijven en zich te verzetten. Ze toont echt lef en dat mag ik wel. Haar kickass karakter zorgde ervoor dat ik ook een bepaald soort kracht voelde. Je vond Katniss Everdeen als een echte rebel? Nou, ik denk dat Raven het anders ook erg goed zal doen in een oorlog! Ze laat zichzelf niet kennen en dat merk je al in dit dunne boekje.

 

Ik kreeg nieuwe informatie over een nieuw personage, bepaalde vragen werden beantwoord en ondanks het lage aantal aan bladzijdes, krijg je genoeg te lezen. En dat maar voor vijf euro! Een koopje dus en een aanrader voor de fans van The Jewel. Ik kijk nu nog meer uit naar de rest van de serie…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.