Recensie: Overwonnen (De Eindeling #3)

Titel: Overwonnen ( De Eindeling #3)

Auteur: Katherine Applegate

Illustraties: Max Kostenko

Vertaling: Hanneke van Soest

Genre: Spanning, Fantasy, Middle Grade

Uitgeverij: Billy Bones

Bladzijdes: 311

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463850483

Prijs: 19,99

Link naar de pagina op Goodreads

Byx en haar vrienden moeten zich klaar maken voor een grote strijd tegen de gruwelijke Murdano en de Kazar, maar het Vredesleger heeft veel nieuwe bondgenoten nodig om de vijand te overwinnen. Samen met Tobbel wordt Byx verzocht door Khara (die de leider is van het Vredesleger) om andere bondgenoten te vinden, want er zijn nog een paar wezens die nog geen kant hebben gekozen. De uitkomst van de grote strijd wordt bepaald door de diplomatische vaardigheden van Byx, kan zij het leger versterken met nieuwe bondgenoten en Murdano verslaan?

De Eindeling is een hele spannende serie waarin verschillende magische wezens met elkaar samenleven, maar nu is de oorlog dichtbij. Het eerste deel weet de wereld heel goed te introduceren, en in het tweede deel krijgt Byx nieuwe vrienden die haar zullen helpen op haar avontuur. Ik was heel benieuwd naar het derde deel, dus die haalde ik graag in huis! Hoe zou Katherine Applegate dit verhaal laten eindigen?

In Overwonnen wordt de naderende strijd voorbereid, want de spanningen lopen hoog op. Kan het Vredesleger ervoor zorgen dat alle wezens in veiligheid met elkaar kunnen leven? Byx gaat samen met haar goede vriend Wobbyk op avontuur om nieuwe bondgenoten te krijgen, waardoor je weer hele nieuwe plekken ontdekt en nieuwe personages ontmoet. Ik had verwacht dat we bijna alles al van deze fantasywereld hebben gezien, maar er valt nog zo veel te ontdekken! Het tempo zit er goed in en de naderende veldslag houdt je in zijn greep, Katherine Applegate blijft je intrigeren met dit magische verhaal!

Byx blijft een zeer sympathiek personage. Je voelt zich gelukkig niet meer eenzaam, want ze heeft een hele diverse groep aan vrienden die haar ondersteunen. Ik vind het zo mooi om te zien dat ze van elk soort wezen een bondgenoot kan vinden, dit boek laat heel goed zien dat je samen sterk staat! Ook blijf ik fan van Wobbyk, die een hele trouw vriend is die Byx met veel liefde verdedigt. Een aantal personages wisten mij goed te verrassen door het verhaal heen, zo leerde ik een hele andere kant kennen van Gokker. Het einde was precies waar ik op had gehoopt, en ik vind het gewoon jammer dat dit het einde al is!

Deze afsluiter van De Eindeling-trilogie is meer dan het lezen waard, want dit avontuur wordt op spectaculaire wijze afgesloten. Ik ben enorm gaan geven om Byx en al haar vrienden, en kijk met een heel fijn gevoel terug op dit magische avontuur. Als je de eerste twee delen hebt gelezen, kan je deze afsluiter gewoon niet laten liggen!

Beoordeling: 8/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.