Recensie: Pandala #1 Het Medaillon

Titel: Pandala #1 Het Medaillon7 Pandala 1

Auteur: Tot, Bertrand Hottin

Genre: Graphic Novel

Uitgeverij: Dark Dragon Books

Bladzijdes: 90

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 14,95

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Een jonge panda (een pandawa) komt in zijn dorp en ziet dat hij de enige overlevende is van een aanval op zijn dorp. De kleine panda heeft veel pijn en is vastberaden om de moordenaars van zijn dorpsgenoten het betaald te zetten. Hij heeft alleen de helft van een amulet gevonden en hij gaat op zoek naar de andere helft. Wie de andere helft heeft, is de boosdoener! De panda gaat op avontuur en leert nieuwe dieren en landschappen kennen. Het begin van een wonderbaarlijke reis…

 

Tijdens het boekenfestijn in Utrecht zag ik de Pandala-serie voor maar 14.50 liggen. Deze trilogie is een strip zonder enige vorm van tekst. Geen tekstballonnetjes, geen letters die geluiden aanduiden, helemaal niets! Het leek me wel een interessante serie met een unieke verhaalvorm dus ik nam de serie mee naar huis. In de bus naar huis begon ik met het avontuur van de kleine panda…

Het bijzondere aan dit verhaal is natuurlijk dat er geen tekst is. Ik was eerst bang dat je geen touw kon vastknopen aan het verhaal door het gebrek aan tekst, maar dit was zeker niet het geval! De afbeeldingen zijn heel duidelijk en laten goed zien waar het verhaal over gaat en hoe de emoties zijn van de personages. Het hele verhaal is goed te volgen en zelfs achtergrondverhalen van bepaalde personages lopen vloeiend over en kan je met gemak begrijpen. Het is zo fascinerend dat de tekenaars alleen maar met beelden zo veel kunnen vertellen!

De tekenstijl is heel kleurrijk en heeft wat nadruk op zachte kleuren, een heel prettige combinatie. Elke bladzijde is met veel zorgvuldigheid vorm gegeven. De personages in het verhaal krijgen wat meer accenten zodat deze duidelijk op de voorgrond komen, maar ook de achtergrond is geweldig om te zien. Een waar lust voor het oog! De tekeningen zijn niet te ingewikkeld, maar je kan er met gemak minuten naar kijken.

Hoe snel je dit boek uit hebt? Dat ligt helemaal aan jezelf! Geniet je volop van alle afbeeldingen en de levendige en prachtige landschappen in het boek? Dan doe ik gewoon wat langer over, en dat is totaal niet erg! Als je dit boek snel uit wilt hebben, ben je binnen 10 minuten klaar. Doordat het zo makkelijk te volgen is en tekst ontbreekt, kan je er onwijs snel doorheen gaan, maar al die schitterende kunstwerken bewonderen doe je al snel en dan kan het zeker wat langer duren. Een heerlijke graphic novel voor tussendoor! Na dit boek wil je meteen door met het vervolg, want er zit genoeg spanning en actie in het verhaal. Het maakt je in ieder geval snel nieuwsgierig naar de rest van de trilogie!

3 reacties

  1. Dit lijken mij erg mooie boekjes

  2. heb het eerste deel laatst ook meegenomen. herinnerde me dat jij zo dol was op deze strips. ze hadden dit keer helaas niet deel 2 en 3. heb hem net gelezen en vond hem erg goed. bedankt voor de tip.

    1. Goed om te horen, zeker een mooie aankoop! Hopelijk kan je ooit de andere twee delen scoren 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.