Recensie: People notice the rain

Titel: People notice the rain

Auteur: Cindy Paul

Genre: Fantasy, Contemporary, Young Adult

Uitgeverij: Ever After Print

Bladzijdes: 391

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789083012643

Prijs: 14,00

Link naar de pagina op Goodreads

Silas is een jongen met een vriendengroep waarmee hij D&D speelt, maar naast deze leuke sessies zit hij erg in de knoop met zichzelf. Hij is weer gezakt voor een wiskundetoets en zijn vader zit vooral thuis. Tijdens een regenachtige dag wacht hij bij de bushalte en ontmoet hij een jongen die zich nogal vreemd gedraagt. Hij heeft het vooral over de geur van Silas, maar ondanks deze rare ontmoeting leren de twee elkaar wel beter kennen. Wat schuilt er achter deze jongen?

Cindy Paul is de auteur van For Ever, een hele toffe fantasy met een unieke schrijfstijl en prachtige illustraties. Ze is verder gaan schrijven en dit boek is een eerste deel in een serie met een wat meer hedendaagse setting (haar vorige boek is een high fantasy). Uiteraard wilde ik haar nieuwe verhaal uitproberen, dus ik pakte hem al snel op toen hij op mijn matje belandde.

De cover van dit boek weet meteen de sfeer van het verhaal te pakken. Het heeft een wat sombere sfeer door de regen, maar er is een straaltje licht te vinden. Ook zijn er wat regendruppels op de cover die eruit springen, erg tof gedaan! Dit boek heeft (helaas) geen illustraties, maar in de webshop kan je wel wat pins en printjes vinden van het boek en de personages. De personages op de printjes zijn inderdaad hoe ik ze had voorgesteld, zeker een leuke toevoeging aan deze boekenreeks.

De schrijfstijl is weer erg uniek, en ik ben blij dat dit mijn tweede boek is van Cindy Paul. De schrijfwijze is namelijk even wennen, omdat er vooral wordt gewerkt met zinnen waar telkens een lege zin tussen zit. Iets wat ik nooit eerder heb meegemaakt, maar ik moet zeggen dat het wel lijkt op de schrijfstijl van David Levithan (die ook vaak unieke schrijfwijzes bedenkt voor zijn boeken). Het moet je dus wel liggen, maar ik moet zeggen dat het boek razendsnel leest!

Dit boek is een mooie mix tussen fantasy en contemporary. Het fantasyaspect had ik wel wat meer willen zien, of in ieder geval meer uitgewerkt willen zien. Het was in het begin vrij mysterieus, maar aan het einde had ik nog steeds wat vraagtekens. Het was op dat punt net iets te vaag, maar ik denk dat er meer duidelijkheid zal komen in het volgende deel! Het contemporarygedeelte vond ik daarentegen heel sterk. Silas worstelt veel met zichzelf en hoe hij langzaam opent is erg mooi om te zien, wat een erg ontroerend einde oplevert. Sommige acties van de personages begreep ik niet helemaal (zoals iemand die erg boos werd op een ander, terwijl diegene juist een heftige periode meemaakt en steun nodig heeft), maar op andere momenten vond ik de personages geweldig. Vooral de beste vriend van Silas is echt een fantastische jongen met een hart van goud en wist heel veel positiviteit te geven aan het verhaal.

People notice the rain weet de gevoelige snaar te raken, hoewel ik in het volgende deel iets meer logica wil zien in het verhaal. Het fantasygedeelte mag meer uitgelegd worden, want nu kon ik nog niet een helder beeld daarvan krijgen. Wel heeft dit boek veel thema’s die worden behandeld, zoals onzekerheid, het gevoel hebben er niet bij te horen, vriendschap en diversiteit. Dit boek is zeker anders dan het vorige boek van Cindy Paul, maar is daardoor een aangename verrassing!

Beoordeling: 7/10

Bestel dit boek hier.

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de auteur erg dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.