Recensie: Percy Jackson and the Greek Gods

Titel: Percy Jackson and the Greek Gods

Auteur: Rick Riordan11 Percy Jackson and the Greek Gods - Rick Riordan

Genre: Mythologie, Humor, Young Adult

Uitgeverij: Disney Press

Bladzijdes: 336

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 19,99

Cijfer: 10/10

Link naar de pagina op Goodreads

Koop dit boek via Bol.com

 

In de serie van Percy Jackson & en de Olympiërs en De Helden van Olympus kom je te maken met vele Griekse goden. In dit boek geeft Percy zijn kijkje op de Griekse mythologie. Hij vertelt op zijn eigen manier over het ontstaan van de wereld en de Goden, Titanen en alle verschillende Griekse goden. De Griekse mythologie krijg je op een unieke manier te horen in Percy Jackson and the Greek Gods!

 

Na het uitlezen van de serie De Helden van Olympus was ik redelijk in shock. Kan ik nu niks meer lezen van Percy Jackson? O, gelukkig, er is een boek uit over de Griekse goden, en Percy is de verteller van deze verhalen! In dit boek vertelt Percy over de Griekse Goden, met zijn eigen sassy commentaar. Ik kocht snel dit boek en begon te lezen over de Griekse mythologie, maar dan een redelijk nieuwe versie…

 

Dit boek is fantastisch. Rick Riordan heeft een humoristische, vlotte schrijfstijl waar het avontuur vanaf spettert! Rick Riordan weet zich goed in te leven in één van mijn favoriete halfgoden, en daarnaast steek je nog veel op over de Griekse mythologie! Riordan onderwijst je in het ontstaan van de wereld, de titanen en goden, maar dan op zijn eigen manier. Hij maakt er echt een amuserend verhaal van met veel hilarisch commentaar van Percy Jackson. Ik heb wel bij elke bladzijde moeten lachen, want Riordan weet de Griekse mythologie zo leuk te vertellen. Alle goden krijgen echt een uitgesproken persoonlijkheid, en dat is ontzettend tof.

 

Als je nog weinig weet over de Griekse goden en er wat meer van wilt lezen zonder dat het saaie kost is, is dit boek ideaal voor jou! Riordan heeft dan wel de mythologie wat veranderd en zijn eigen draai eraan gegeven, maar dat maakt dit boek juist zo gaaf! Als je ook de versie koopt met de cover die je bovenaan ziet staan, zie je ook veel mooie illustraties in het boek, en die zijn prachtig! Zeker een ideaal boek als je fan bent van de boeken van Rick Riordan, en daarnaast een schitterend boek voor in je boekenkast.

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik moet nog beginnen aan Percy Jackson dus ik hoef me voorlopig nog niet te vervelen, maar het lijkt me inderdaad wel een leuke aanvulling. Al ben ik al wel redelijk bekend met griekse mythologie.

  2. Ik zet hem alvast op mijn verlanglijstje van volgend jaar 😉

  3. Ik ben echt heel erg benieuwd naar dit boek! Hij staat zeker op mijn leeslijstje 🙂

  4. Ik had precies dezelfde reactie toen ik Blood of Olympus uit had gelezen. Gelukkig kwam er dit geweldige boek dat nu op mijn boekenplank staat! Nu wachten op Percy Jackson’s Greek heroes!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.