Recensie: Phantom Bullet (Sword Art Online Light Novel #5)

Titel: Phantom Bullet (Sword Art Online Light Novel #5)

Auteur: Reki Kawahara

Genre: Science Fiction, Young Adult

Uitgeverij: YenPress

Bladzijdes: 203

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9780316296441

Prijs: 11,99

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Kirito is eindelijk samen met Asuna na spannende gevechten in Alfheim Online. Kirito keert alleen snel terug naar de VRMMO’s, aangezien hij een opdracht krijgt om Gun Gale Online te gaan spelen. Dit is een schietspel waarin een bepaalde gamer genaamd Death Gun mensen in de game kan uitschakelen, waarbij ze in de echte wereld ook sterven. Hoe kan deze speler dit doen en wie is deze speler? Kirito riskeert zijn leven en betreedt Gun Gale Online om Death Gun tegen te houden.

Sword Art Online vind ik een hele toffe anime waarin Virtual Reality games op hoog niveau worden gespeeld. Ik heb genoten van de avonturen in Sword Art Online en Alfheim Online, waarin het verhaal een groot fantasygehalte had. Naast de anime is er ook manga en een light novel waarin het verhaal in geschreven vorm wordt beschreven. De eerste vier delen vond ik erg goed, dus voor mijn verjaardag kocht ik de volgende vier delen van deze serie. Tijd om het avontuur in Gun Gale Online mee te maken!

 

Phantom Bullet speelt zich tegelijkertijd af met het begin van het tweede seizoen van de anime. Kirito gaat in een game waarin er veel gevechten worden gehouden met geweren. De hele game wordt goed beschreven en er is veel aandacht besteed aan de verschillende geweren die er zijn, hoewel ik dat hele aspect niet helemaal fijn vond. Het was heel veel informatie waar ik zelf weinig aan heb, maar dit laat wel zien dat de auteur veel research heeft gedaan. Het is erg gaaf om te zien hoe Kirito de game benadert, hoe hij eruit gaat zien en hoe zijn skills uit de vorige games van pas komen in Gun Gale Online.

Naast Kirito krijg je ook het verhaal te horen van Sinon, een van de beste spelers van Gun Gale Online met een duister verleden. In de game kan ze goed met geweren omgaan, maar in het dagelijkse leven heeft ze een trauma aan geweren en kan ze alleen in de game rustig blijven. In de anime wordt hier wel wat over verteld, maar in het boek is er veel meer detail over Sinon. Ik vond dit een mooie toevoeging aan mijn kennis van deze fandom, dus daar genoot ik zeker van. Ook zijn de illustraties in het boek erg mooi en zorgt het er echt voor dat ik alle delen van de novelles wil hebben.

 

Sword Art Online light novelles zijn een enorme aanrader voor de SAO-fans. Je krijgt een nieuwe blik op de franchise en leert veel meer over de personages. De illustraties in het verhaal maken het boek echt af en de schrijfstijl is ook erg fijn, waardoor je met veel plezier het boek leest. Het verhaal was voor nu vrij kort, maar dat wordt gecompenseerd met het grotere zesde deel in de serie. Snel door met deze serie dus!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.