Recensie: Phobos3 (Phobos #3)

Titel: Phobos3 (Phobos #3)

Auteur: Victor Dixen

Vertaling: Robbin Besselink

Genre: Science Fiction, Young Adult

Uitgeverij: Uitgeverij Q

Bladzijdes: 515

Bindwijze: Paperback

Prijs: 19,99

ISBN: 9789021407104

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

De twaalf jongeren die op Mars zitten leven een bijzonder leven vol spanning. Alle twaalf de jongeren weten van het rapport wat hun ondergang kan betekenen. De kijkers op aarde weten van niks en geloven Serena McBee, maar is dit wel verstandig? Mars is namelijk enorm gevaarlijk met alle stormen, maar ook op aarde is er veel gevaar… Kan Léonor Mars overleven en veilig terugkeren naar aarde?

 

Phobos is een bijzondere serie over een kolonisatiemissie naar Mars, met daarin een datingprogramma verwerkt. Zes jongens en zes meisjes leren elkaar kennen in de ruimte en hopen zo ware liefde te vinden. Nu iedereen op Mars is merken ze dat het allemaal niet soepel verloopt. Zeker door het einde van het tweede deel van Phobos raakte ik nieuwsgierig naar het derde deel, aangezien de spanningen steeds hoger op lopen. Kon Phobos3 mij verrassen?

Op het eerste ogenblik lijkt Phobos3 een dikke pil, maar ik ging er juist met gemak doorheen. Dit boek heeft namelijk verschillende verhalen die elkaar opvolgen en veel personages krijgen in dit deel nog meer invulling in hun persoonlijkheid. Constant is er wel een spannend moment of een plottwist waardoor je als lezer geboeid blijft. Het is haast een soapserie: als je eenmaal denkt dat het verhaal wat rust krijgt, gebeurt er weer wat schokkends waardoor je meer wilt lezen. Ik vond dit boek daardoor heerlijk weglezen en was ik telkens benieuwd naar wat er ging gebeuren.

Het leven op Mars is heel interessant en werd al uitgebreid beschreven in het vorige deel, nu wordt er juist wat meer aandacht gegeven aan het leven op aarde. Hier gebeurt namelijk een hoop, aangezien de hele wereld meekijkt naar de jongeren op Mars, maar tussen landen zijn er ook veel botsingen en fricties. Ik vond de hoofdstukken die zich op aarde afspeelden opeens veel interessanter dan voorheen, aangezien er veel internationale spanningen ontstaan die net zo vermakelijk zijn als de drama op Mars. Zeker richting het einde bereikt het verhaal een goede climax, waar ik zeker van genoot.

 

Mijn grote minpunt aan Phobos? Af en toe vond ik de personages iets gemaakt en waren bepaalde wendingen in het verhaal iets te onverwacht. Sommige personages konden hele gevatte opmerkingen maken, maar het kwam naar mijn idee niet echt natuurlijk over, alsof er woorden op hun mond werden gelegd die ze normaal nooit zouden zeggen. Dit was wel een voordeel om het soapsfeertje wat naar voren te halen, maar hierdoor was het allemaal niet vrij logisch. Ik ga niet spoileren, maar een bepaalde plottwist met een bij vond ik iets te vergezocht. Daarbij is Serena een echte typische slechterik met haar snode plannen, waardoor ze juist wat dommig overkwam. Ik vind het lastig om te zeggen of dit juist een hele domper is in het verhaal, aangezien deze kritiekpunten juist een kwestie van smaak zijn. Onverwachte plotwendingen maakten het verhaal wel interessant, maar het is iets wat je wel moet liggen.

Phobos3 is een spannend vervolg op de eerste twee delen, maar bepaalde kanten van het verhaal lagen mij niet helemaal. Gelukkig wordt er veel goedgemaakt, want ik raakte constant geboeid door de gevarieerde verhaallijnen en het entertainmentniveau was van hoog niveau! Ook leerde ik personages waar ik eerst niks van wist veel beter kende, waardoor het Marsgezelschap nog leuker werd. Ik zag op social media dat er ook een vierde deel is geschreven van Phobos en ik ben heel benieuwd naar hoe dit verhaal in zijn werk gaat! Ik hoop daarom ook zeker dat de uitgeverij deze gaat uitgeven, net als de korte verhalen van het verleden van de verschillende personages op Mars!

Dit boek heb ik gekregen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.