Recensie: Pindakaas en Sushi 2

Titel: Pindakaas en Sushi 2 (Pindakaas en Sushi #2)3 Pindakaas en Sushi 2 Roderick Leeuwenhart

Auteur: Roderick Leeuwenhart

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Uitgeverij Leeuwenhart

Bladzijdes: 268

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 18,95

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Marle gaat een mooie toekomst tegemoet. Ze gaat Japanse studies studeren en gaat samen met twee vriendinnen en haar vriend op vakantie naar Japan. Deze vakantie lijkt ontzettend leuk, maar er gebeuren vele nare dingen tijdens de reis. Marle ziet allemaal vreemde en angstaanjagende monsters, haar vriendje Florian geniet nauwelijks van de vakantie en verblijft vooral in de hotelkamer en Marle wordt ook jaloers… Zal deze vakantie een goed einde krijgen?

 

Ik was al heel enthousiast over het eerste deel en laatst kwam mijn recensie ook online op YoungAdultBooks over het tweede deel. Ook van deze recensie wilde ik een uitgebreidere recensie maken, want ik heb er nog veel meer over te vertellen. Ik had al hoge verwachtingen van dit boek. In het eerste deel ging Marle naar een animeconventie en nu gaat ze naar Japan! Dat klinkt al heel interessant en spectaculair, dus ik was heel benieuwd wat er ging gebeuren in Pindakaas en Sushi 2.

 

In dit deel vond ik de personages veel levendiger en realistischer. Marle ontdekt veel dingen over zichzelf, maar leert ook andere kanten kennen van haar vriendje en vriendinnen. Het wordt duidelijk dat iedereen slechte eigenschappen heeft en geheimen heeft voor elkaar. Marle ziet ook dat ze duisterder is dan gedacht. Het hele gezelschap heeft zo zwakke en sterke kanten, dat maakte ze veel menselijker. Je leert de personages in dit deel dus veel beter kennen, dit maakt de personages stukke geloofwaardiger. Ook vond ik de relatie tussen Marle en Florian mooi beschreven. Je merkte duidelijk dat ze al een lange relatie achter de rug hebben en elkaar door en door begrijpen.

 

Japan wordt uitgebreid beschreven in dit boek. Zelf ben ik nog nooit in Japan geweest, maar door de beschrijvingen van Leeuwenhart kon ik een duidelijk beeld maken van Japan. Je ziet veel van Tokio en Fuji en je maakt kennis met de Japanse cultuur. Ook was het fijn dat Marle en haar vrienden een conventie bezochten in Japan, zodat je toch nog dat gevoel van het eerste boek terugkrijgt. De Japanse mythologie krijgt ook een plekje in dit boek. Bepaalde monsters komen voor in het verhaal en maken het onwijs spannend! Bij bepaalde stukken heb ik met ingehouden adem dit boek gelezen, dit bracht naast de geeky en dramastukken veel variatie in het verhaal.

 

Het nadeel aan dit verhaal is dat sommige stukken wat kortaf zijn geschreven. Vele hoofdstukken hadden wat langer gemogen zodat de overgang tussen gebeurtenissen wat vloeiender kon gaan. Voor de rest heb ik heel erg genoten van Pindakaas en Sushi 2. Er was veel meer spanning en het einde is onverwachts. Hoe gaat het nu verder met Marle en de rest? Ik heb werkelijk geen idee hoe het derde (en laatste) deel wordt, ik kijk er nu al naar uit!

1 reactie

  1. Ik vond het verhaal van Pindakaas en Sushi denk ik leuker maar de personages waren wel beter uitgewerkt in Pindakaas en Sushi 2 ja :3

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.