Recensie: Pindakaas en Sushi

Titel: Pindakaas en Sushi9 Pindakaas en Sushi

Auteur: Roderick Leeuwenhart

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Uitgeverij Leeuwenhart

Bladzijdes: 216

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 18,95

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Marle is van plan om journaliste te worden en gaat naar een animeconventie om daar een interessant artikel over te schrijven. Ze is nog nooit op zo’n conventie geweest en vindt het wat apart, maar al snel ontmoet ze een jongen die verkleed is als mysterieuze ridder waarvan ze het gezicht niet kan zien. Hij vertelt haar iets over het festival en verdwijnt daarna snel. Marle besluit om op zoek te gaan naar deze ridder en duikt in de wereld van cosplay, anime, manga en meer.

 

Laatst had ik al een recensie geschreven over dit boek op YoungAdultBooks, waar ik meestal niet al te lange recensies schrijf. Toch wil ik mijn mening wat uitbreiden en dieper ingaan op Pindakaas en Sushi, wat ik dus met gemak kan doen op mijn eigen blog. Hier dus een wat uitgebreide recensie van Pindakaas en Sushi, een boek over een animeconventie.

 

Ben je zelf al eens naar een conventie geweest? Mooi zo, want dan ga je een heleboel herkennen als je dit boek leest! De conventie staat namelijk best centraal in dit boek, hier ga je dus veel van zien. Voor de conventieliefhebbers is dit boek echt een feest van herkenning waardoor je met gemak alles kan voorstellen. Voor de mensen die nog nooit naar een conventie zijn geweest, niet getreurd, want Roderick Leeuwenhart schrijft heel beeldend en vertelt uitgebreid over de locaties en activiteiten bij een conventie. Het is net alsof je je gewoon op de conventie zelf bevindt, wat heel aangenaam is. Marle, de hoofdpersoon in dit verhaal, is zelf ook voor de eerste keer bij een conventie en je ontdekt dus samen met haar alle dingen van een conventie.

 

Marle is een prettig personage om over te lezen. Ze is nieuwsgierig, sympathiek maar heeft ook bepaalde kanten die ze verbergt voor de lezer en de rest van de personages. Op de eerste dag van de conventie komt ze in contact met een cosplayer, een mysterieuze ridder. Deze ridder geeft niet veel van zichzelf prijs, maar je kan zijn enthousiasme over de conventie enorm waarderen. Daarnaast zijn er nog vriendinnen van Marle die allemaal hun eigen persoonlijkheid hebben, je komt er achter dat ook zij soms niet helemaal zichzelf laten zien. Op het eerste ogenblik lijken de personages wat vlak, maar het enige wat je moet doen is ze wat beter leren kennen en dan worden ze veel levendiger! Het was echt verrassend om te zien dat er naast de conventie ook heftige onderwerpen naar voren kwamen, het is niet alleen maar vrolijkheid in dit boek!

 

Dit boek heeft rond de 200 bladzijdes, dus je hebt dit boek met gemak snel uit. Het leest best vlot, de schrijfstijl van Leeuwenhart is erg prettig. Ook zijn er nog wat tekeningen en dergelijke bewerkt in het verhaal, een mooie toevoeging! Pindakaas en Sushi is een mooie mix tussen informatie over een conventie en personages die je steeds beter leert kennen, maar je hoeft geen grote spanningsboog te verwachten. Het is geen hoogstaand verhaal met een episch gevoel, maar dat hoeft ook niet bij een boek over een conventie. Het enige waar ik me wat aan stoorde, was het stukje realisme in het verhaal. Marle praat soms op een bepaalde manier tegen zichzelf, wat ik maar raar vond. Ik vond dit niet heel gepast voor het verhaal, maar gelukkig kwam het niet vaak voor.

 

Pindakaas en Sushi, een ideaal boek voor de nerd, geek, cosplayer en conventiebezoeker. Het is een interessant boek waar je samen met Marle op pad gaat door een conventie en de wonderen hiervan meemaakt. Je krijgt gewoon zin om zo snel mogelijk een conventie te bezoeken! In het vervolg gaat Marle en haar vrienden op vakantie in Japan, dat belooft wat!

[bol_product_links block_id=”bol_55af5eb2ce754_selected-products” products=”9200000031660490,9200000033623326″ name=”Pindakaas en Sushi” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”403″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

1 reactie

  1. Super leuk om te lezen dat je hem ook leuk vond 😀 En echt hoor – je krijgt meteen zin om een conventie te bezoeken, haha :p

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.