Recensie: Pokémon Adventures #1

Titel: Pokémon Adventures Volume 12 Pokémon Adventures Volume 1 Hidenori Kusaka

Auteur: Hidenori Kusaka, Mato

Genre: Manga

Uitgeverij: VIZ Media

Bladzijdes: 208

Bindwijze: Paperback

Prijs: 10,49

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Red, een jonge Pokémontrainer met een Poliwhirl, is van plan om niet alleen veel Pokémon te vangen, maar ook om goed bevriend te raken met deze wezens. Hij komt Blue tegen, een andere Pokémontrainer en kleinzoon van professor Oak, die een confrontatie heeft met een mysterieuze Pokémon en een een geheimzinnige organisatie is erbij betrokken. Als hij eenmaal kennis maakt met professor Oak, krijgt hij een Pokédex en Bulbasaur van hem en Red gaat de regio verkennen, op zoek naar alle Pokémon!

 

Iedereen kent waarschijnlijk wel Pokémon, of van de games, of van de televisie serie. Hidenori Kusaka heeft een mangaverhaal bedacht over Pokémon. Hij heeft geprobeerd om een realistische wereld te scheppen, alsof je denkt dat je je bevindt in het spel zelf. Het eerste verhaal over de trainer Red bevat drie delen, die nog zijn onderverdeeld in hoofdstukken. In dit eerste deel maak je kennis met Red, Blue, professor Oak en vele Pokémon zoals Poliwhirl, Bulbasaur en Pikachu.

 

De mangastijl ziet er goed uit, de actiescènes worden goed op papier gezet. De gevechten tussen Pokémon zijn flitsend en barsten van de energie. Voor de Pokémaniacs (fans van Pokémon) is dit echt een fantastische serie. Dit verhaal bevat lekker veel spanning, veel avontuur en genoeg achtergrondinformatie. Red is een dappere jongen die niet wijkt voor gevaar. Hij is alleen niet heel ervaren, dus hij moet steeds sterker worden. Dit lukt door gymleaders te verslaan, maar wat blijkt? Team Rocket is aanwezig en een paar van de gymleaders werken met hen samen. Red moet dus ook strijden tegen dit team en de mensen die daarbij horen. Dit maakt deze manga een stuk spannender dan bijvoorbeeld de serie, het gaat er veel duisterder aan toe en de tegenstanders zijn nog gevaarlijker.

 

Aan het einde zijn er ook nog wat extra’s. Je krijgt wat informatie over de Pokédex van Red en welke Pokémon hij in bezit heeft, op welke plekken hij is geweest en je krijgt wat hints over het volgende deel. Het is ook een typische manga, je leest hem van achter naar voren. Dit lijkt lastig, maar je bent er echt binnen een paar bladzijdes helemaal aan gewend.

 

Toegegeven, dit eerste deel zit met best veel actie, maar het is vooral een introductie op het grotere geheel. Je maakt een paar gevechten mee, maar de echte actie moet nog komen. Een verschil met de serie/game is ook dat het wat gewelddadiger aan toe gaat. Sommige Pokémon lijken ook letterlijk dood te gaan, hoewel dat niet wordt benoemd. Daarbij komt er in dit deel een heel seksistisch grapje in voor, die ik zelf echt grappig vond. Het is dus niet alleen voor jonge lezers, want oudere fans van Pokémon kunnen zeker van deze manga genieten! Pokémon Adventures heeft spanning, humor, vrolijkheid maar ook een duister randje. Fan van Pokémon? Dan is deze serie zeker wat voor jou! Een perfecte manga om in de zomer te gaan lezen, zo maak je nog eens wat mee! Als tip kan ik je meegeven dat de boxset de eerste zeven delen bevat, dus daar bespaar je meteen wat geld mee!

1 reactie

  1. Ik vind het echt leuk dat de manga eigenlijk best wel anders is dat de serie, een stuk agressiever ook ^^”

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.