Recensie: Pokémon Adventures #10

Titel: Pokémon Adventures Volume 10

Auteur: Hidenori Kusaka

Genre: Manga

Uitgeverij: VIZ Media

Bladzijdes: 206

Bindwijze: Paperback

Prijs: 10,49

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

We nemen even pauze van alle avonturen van Gold en Silver, want nu doet een nieuwe Pokémontrainer haar intrede in het verhaal! Professor Oak krijgt hulp van Crystal, een meisje die een talent heeft voor het vangen van Pokémon. Ze wil alle Pokémon gaan vangen zodat de Pokédex compleet is en uiteindelijk ontdekt ze de legendarische en mythische Suicune…

 

Ik had een klein beetje moeite met het verhaal van Gold en Silver. Het was wel spannend, maar ik miste een beetje de verhalen van Red en zijn vrienden. In dit deel deed ik even afstand van onze Johto-trainers en kon ik het avontuur meemaken van Crystal, een enthousiaste meid die weet hoe je Pokémon kan vangen. Ik vond haar echt super! Ze was slim, is niet al te hoogmoedig en weet een krachtig Pokémonteam te bezitten. Haar verhaal begint pas halverwege echt actie te krijgen, maar ik was wel geboeid door deze trainster.

 

Er komt steeds meer vaart in deze volume. Niet alleen Crystal laat zichzelf zien, maar ook Eusine, iemand die vastbesloten is om de legendarische Suicune te vangen. Ik genoot echt van deze gast, hij had behoorlijk wat humor, heeft ook een wat duistere kant en is voor niemand bang! Het is erg leuk om te zien hoe Eusine en Crystal op elkaar reageren, wat een duo is dat zeg! De speurtocht naar Suicune vond ik ook erg gaaf, vele andere Gymleaders kom je tegen die tegen Suicune strijden, zo krijg je meteen een goed beeld van de andere Gymleaders van Johto!

 

De gevechten waren weer van goede kwaliteit, maar dit deel gaf mij nog niet het epische gevoel waar ik op hoopte. Ik vermoed wel dat het volgende deel al veel spectaculairder wordt! Ik kan niet wachten om te zien hoe de verhaallijnen van Gold, Silver, Crystal en alle andere helden in elkaar overlopen en erachter komen wie de kwaadaardige persoon achter het masker is!

1 reactie

  1. Ik ben erg benieuwd naar de personages in de Johto regio ;3

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.