Recensie: Pokémon Adventures #2

Titel: Pokémon Adventures Volume 24 Pokémon Adventures Volume 2 Hidenori Kusaka

Auteur: Hidenori Kusaka, Mato

Genre: Manga

Uitgeverij: VIZ Media

Bladzijdes: 216

Bindwijze: Paperback

Prijs: 10,49

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Nadat Red erachter is gekomen dat een paar gymleaders samenwerken met Team Rocket, gaat hij verder op pad om sterker te worden zodat hij de strijd aan kan gaan met Team Rocket. Hij ontmoet Green, een lief maar ondeugend meisje en hij leert de plannen kennen van Team Rocket. Hij krijgt nog hulp van nieuwe en oude bondgenoten. Een spannend avontuur in Kanto!

 

Het tweede deel in Pokémon Adventures bevat al iets meer actie dan het vorige deel. In dit boek zijn er wat meer Pokémongevechten en kom je te maken met Pokémon met speciale krachten en legendarische Pokémon. De spanning loopt lekker op en het verhaal wordt steeds beter! De meeste hoofdstukken in dit verhaal bevatten essentiële informatie voor de rest van het verhaal. Je leert steeds meer nieuwe dingen over Pokémon, zelfs dingen die grote fans niet weten! Kusaka heeft echt zijn eigen draai gegeven aan de Pokémonwereld en daardoor is het zeker niet voorspelbaar!

 

De tekenstijl is weer net zo leuk als in het begin. Het is wat simpeler dan de anime (en het is zwart wit, wat meestal zo is bij manga), maar het is wel goed getekend. ik merkte alleen kleinigheidje op wat niet mogelijk was: terwijl Green haar handen vol heeft, lukt het haar toch op de één of andere manier om een Pokémon terug te roepen in zijn Pokéball, maar voor de rest is er niks op te merken aan de tekeningen zelf. De personages zijn makkelijk uit elkaar te houden en hebben ook duidelijk een eigen persoonlijkheid.

 

Deze manga bevat al meer actie en het einde laat al zien dat het volgende deel episch gaat worden. Waarom ik het geen 10 geef? Het voelde toch nog meer aan als een tussendeel, een voorloper op de daadwerkelijke spanning. Als bonus vertellen de makers nog wat er het vorige deel is gebeurd, een kleine preview naar het volgende deel en nog het team van Red en de kaart van Kanto met de plekken waar het verhaal zich afspeelde. Snel door naar het derde deel dan maar!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.