Recensie: Pokémon Adventures #8

Titel: Pokémon Adventures #8Pokemon Adventures 8

Auteur: Hidenori Kusaka

Genre: Manga

Uitgeverij: VIZ media

Bladzijdes: 234

Bindwijze: Paperback

Prijs: 9,99

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Pokémon Adventures gaat door, nu i de regio van Johto! Gold, een jonge Pokémontrainer die strijdt tegen oneerlijke mensen, gaat op reis als iemand zijn rugtas met bijna al zijn Pokémon steelt. De dief heeft ook de Totodile van professor Elm gestolen en Gold gaat de dief stoppen! Hij komt erachter dat er meer achter de diefstal zit en Team Rocket een nieuwe start wil maken…

 

Na de eerste 7 manga’s die over de avonturen van Red, Blue, Green en Yellow gingen, begon ik aan de tweede Pokémon Adventures box met de volgende 7 delen die gaan over de avonturen van Gold, een jonge trainer in Johto. Ik was heel benieuwd hoe deze serie zou zijn en wat voor spannende avonturen er zouden gebeuren in Johto!

 

Dit begin van de avonturen in Johto is weer erg leuk. Een nieuwe regio, een nieuw avontuur en nieuwe helden! Gold is een dappere trainer die de misdaad maar al te graag bestrijdt. Hij is een goede jongen en gaat geen uitdaging uit de weg. Hoewel hij een toffe trainer is, had ik nog geen enorme klik met Gold. Het voelde nog een beetje afstandelijk, maar ik hoop dat ik in de komende delen meer met Gold kan meeleven. Dit deel is vooral een rustige introductie op het verhaal en de gevechten waren niet al te denderend. Het was dus even inkomen, maar de volgende delen lijken mij wel veelbelovend, want ik vermoed dat oude helden terugkomen!

 

De tekenstijl is weer geweldig en alle acties zijn goed afgebeeld. Ik vond het ook erg leuk dat nieuwe gymleaders uitgebreid worden voorgesteld en de plekken van het avontuur zijn ook heel herkenbaar als je de games ook flink hebt gespeeld. Tijdens gevechten of spannende momenten weten de personages ook weer heel slim na te denken en op ingenieuze wijze een probleem oplossen. Op het einde is er ook een mooie cliffhanger, waardoor je snel de rest van de serie wilt gaan lezen! Een rustig begin dus van de avonturen in Johto, nu hopen dat de volgende delen wat epischer zijn dat deze manga.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.