Recensie: Pokémon Adventures #9

Titel: Pokémon Adventures Volume 9Pokemon Adventures 9

Auteur: Hidenori Kusaka

Genre: Manga

Uitgeverij: VIZ Media

Bladzijdes: 232

Bindwijze: Paperback

Prijs: 10,49

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Gold gaat door met zijn avontuur. Silver wordt nog steeds achterna gezeten door Gold maar ze merken dat er andere dingen zien die veel gevaarlijker zijn. Gold en Silver komen machtige tegenstanders tegen en zijn gedwongen om met elkaar samen te werken, omdat ze in hun eentje niet zijn opgewassen tegen zulke heftige rivalen…

 

Over het vorige deel van Pokémon Adventures was ik niet heel erg enthousiast. Ik vond het leuk om een nieuwe regio te zien en nieuwe personages te leren kennen, maar ik werd niet echt gegrepen door het verhaal. Hier kwam verandering in, want het negende deel in Pokémon Adventures had meer actie en had veel meer pit dan volume 8!

 

Nu we de nieuwe personages wat hebben leren kennen, komen we aan bij wat meer karakterontwikkeling. Gold wordt steeds sterker als trainer en vertoont veel progressie in zijn avontuur. Nu de twee jongens samen moeten werken, leren ze ook meer over elkaar en zie je dat Gold ook een bepaald verleden heeft. Hierdoor werd het verhaal al veel interessanter. Nieuwe personages doen ook hun intrede in het verhaal, waaronder een paar gym leaders. Ook nieuwe features die in de game van Gold/Silver nieuw waren, worden ook wat toegelicht in dit deel, erg leuk!

 

De gevechten in dit deel waren soms niet bijster spannend, maar een aantal stukjes laten wel weer flinke actie zien. De gevechten worden wat spectaculairder, de trainers moeten echt de strijd aangaan en goed nadenken om hun tegenstanders te slim af te zijn! Het verhaal in Johto wordt leuker en leuker, ik ben nu al benieuwd naar het volgende deel! Het leukste vond ik nog dat oude personages weer terugkomen, Red is weer in beeld en daar ben ik dus zo blij mee! Red is een geweldig personage en is ook gegroeid als trainer in de tussentijd, ik kan niet wachten om weer wat over hem te gaan lezen! Daarbij gaat Yellow ook weer op pad, yesssssss!

 

Volume 9, dit deel had mij zeker vermaakt! Ik ben benieuwd naar het volgende deel en hoe het nieuwe karakter die haar intrede gaat doen wordt. De wereld van Johto breidt zich uit en ik kan niet wachten om alles te ontdekken.

1 reactie

    • Kim Milkyway op november 27, 2015 om 6:00 pm
    • Reageer

    Ik vind Jotho nog altijd de leukste Pokemon regio.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.