Recensie: Pokémon Encyclopedia

Titel: Pokémon Encyclopedia

Auteurs: Simcha Whitehill, Lawrence Neves, Katherine Fang, Cris Silvestri

Genre: Informatief

Uitgeverij: Orchard Books

Bladzijdes: 271

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9781408349953

Prijs: 10,99

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

De Pokemonwereld is groot. Om je een beter beeld te geven van alle regio’s waar Ash is geweest, kan je voortaan de Pokémon Encyclopedia erbij pakken. Hierin wordt er alles verteld over Pokémon, gyms, contests, spullen die een Pokémontrainer heeft en meer! 

 

Toen ik vorige maand een dagje in Londen was, zag ik dit boek liggen bij de Forbidden Planet. Meteen stormde ik eropaf en nam ik een exemplaar mee naar huis. Een echte Pokémonliefhebber als ik kon het niet laten om dit boek te laten liggen, dus al snel rekende ik deze encyclopedie af bij de kassa.

De Pokémon Encyclopedia richt zich vooral op de anime, maar weet nog in het begin van het boek niet alleen maar te vertellen over Ash en zijn avonturen. Eerst krijg je veel informatie over de wereld van Pokémon zelf en welke belangrijke rollen er vervuld kunnen worden als je een in deze wereld bent. Er zijn namelijk niet alleen trainers, maar je hebt ook breeders, mensen die aan contests meedoen en meer. Er wordt genoeg verteld over Pokémon en hoe je ze kan verbeteren. Dit vond ik het meest interessante aan de encyclopedie omdat er toch veel informatie instond die ik niet snel zou weten.

Na het algemene stuk over Pokémon wordt de reis van Ash behandeld in alle regio’s. Er wordt verteld wie de vrienden zijn van Ash op zijn reis, welke Pokémon hij heeft gevangen, wie de gymleaders zijn en veel plekken die Ash heeft bezocht. Dit wordt afgesloten met legendarische Pokémon en een lijst van alle Pokémon die in die regio leven.

De hele vormgeving van het boek ziet er prima uit en tijdens het lezen kwamen veel herinneringen terug over alle afleveringen van Pokémon. Dit is dus zeker een manier om je geheugen wat op te frissen wat de anime betreft. Zeker aan het einde vertelt de encyclopedie wat voor levenslessen je van Pokémon kunt leren, wat het hart van een Pokémonfan flink kan verwarmen. Dit boek heeft misschien niet veel nieuwe informatie voor een Pokémon-expert, maar is wel een mooie toevoeging voor je Pokémoncollectie.

1 reactie

    • Vera op januari 5, 2017 om 3:57 pm
    • Reageer

    Deze zet ik op mijn verlanglijstje!!! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.