Recensie: Pop Quiz

Titel: Pop QuizP1000899

Auteur: Fernando Volken Togni

Uitgeverij: ImageBooks

ISBN: 9789461448699

Prijs: 14,95

Cijfer: 6/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Hoe goed kan jij beroemdheden herkennen? In Pop Quiz kan jij je kennis laten testen. Telkens bestaat een pagina ui een paar illustraties van een beroemdheid. Dit kan een artiest zijn, een acteur, of een muzikant. Aan jou om te raden welke persoon hoort bij de illustraties!

 

Pop Quiz is een grappig boekje waarbij je bij elke bladzijde flink kan denken. In de Pop Quiz moet je beroemdheden raden aan de hand van simpele illustraties van Fernando Volken Togni. De illustraties zijn heel simplistisch (verschillende vlakken met kleur), maar heel duidelijk en herkenbaar. Elke bladzijde is lekker kleurrijk en je kijkt je ogen uit, maar het nadenkwerk is ook gewenst, aangezien je bij elke bladzijde je hersenen kan laten kraken, welke beroemdheid hoort bij deze illustraties?

Sommige illustraties zijn makkelijk op te lossen, vele tekeningen weten zo goed bepaalde beroemdheden uit de beelden! Andere karakters zijn juist weer ontzettend lastig, ik wist van de veertig beroemdheden er net meer dan de helft te raden. Aan het eind van het boek staan alle antwoorden en een omschrijving van alle voorwerpen en waarom ze passen bij een bepaald persoon. Pop Quiz is een heerlijke en originele bezigheid als denkwerk en nadat je zelf popsterren weet te raden, kan je altijd nog je vrienden en familie op de proef stellen.

P1000902

De inhoud en de opmaak van het boek zijn ontzettend leuk gemaakt, alleen de algemene vorm van het boek spreekt mij totaal niet aan. De voor- en achterkant zijn als het ware en stuk karton, terwijl de rug van het boek juist ontzettend glad is. Het ziet er naar mijn idee totaal niet netjes uit. Daarbij plakten sommige bladzijdes aan de zijkant enorm aan elkaar, dus ik moet ze via de onderkant van bladzijdes met moeite uit elkaar houden, waarbij een pagina zelfs een stukje scheurde. De kwaliteit van de bladzijdes en de buitenkant zijn van wat lage kwaliteit, waardoor ik soms met gefronste wenkbrauwen door het boekje heen bladerde. Onwijs jammer, dit was voor mij (de enige) afknapper.

P1000900

Pop Quiz, een leuk boekje om je kennis van beroemdheden op de proef te stellen. De illustraties zijn duidelijk, de popsterren zijn echte iconen (het is best bijzonder als je een popster totaal niet kent), alleen is de kwaliteit van het boek qua bindwijze en papier onaangenaam. Mocht er een tweede druk komen van Pop Quiz, verwacht ik wel dat de buitenkant en de zijkant van de bladzijdes was beter worden, aangezien dit wel een grote stoorfactor is bij mij. Mijn score is twintig van de veertig popsterren die ik wist te raden. Kan jij mij verslaan? Er is ook een Dark Quiz, waarin je juist criminele figuren moet raden…

[bol_product_links block_id=”bol_57cada7ba4eb6_selected-products” products=”9200000059824428,9200000059824440″ name=”Pop Quiz” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”750″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.