Recensie: Puber Leaks

Titel: Puber Leaks2. Puberleaks Paul Buhre

Auteur: Paul Bühre

Genre: Informatief, Humor

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 191

Bindwijze: Paperback

Prijs: 17,99

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Pubers zijn bijzondere wezens. Hun brein is moeilijk te begrijpen en ontzettend complex. Ouders weten soms geen raad wat hun puberkind betreft, maar Paul Bühre biedt hulp. Deze vijftienjarige jongen schrijft over het puberleven en laat zien dat zijn ouders soms ook fouten kunnen maken wat hun puberkind betreft.

 

Aanstaande dinsdag begint mijn dag goed, want dan kan ik Paul Bühre, schrijver van het leuke boek Puberleaks, interviewen! Deze jonge schrijver vertelt in Puberleaks over het puberbrein en onderwerpen zoals school, de spanningen in vriendengroepen, kleding, liefde en meer. Ter voorbereiding voor het interview las ik Puberleaks, waar ik enorm van heb genoten!

 

Als je vijftien jaar bent en een bestseller schrijft, dan doe je zeker iets goed. Paul Bühre laat zien dat pubers heel wat in hun mars hebben wat schrijven betreft! Zijn schrijfstijl is vlot, met behoorlijk wat humor en hij schrijft ook lekker puberaal. Je merkt echt dat een puber aan het woord is in het boek en geen volwassene die denkt te weten hoe pubers zich voelen. Paul schrijft gewoon vanuit zijn eigen ervaringen, wat het soms ook best persoonlijk maakt.

 

In Puberleaks worden vele aspecten van het puber zijn besproken. Veel situaties zijn ontzettend herkenbaar en vaak hilarisch! De stukjes over zijn belevenissen zijn ietwat awkward, waardoor ik vaak flinke lachstuipen heb gekregen tijdens het lezen van dit boek. De moeilijkheidsgraad van het praten met een leuk meisje? Het feit dat meisjes altijd onder elkaars Facebook-foto’s melden dat ze zo knap zijn? Verslaafde gamedagen waarin je League of Legends speelt met vrienden en haast in codetaal praat? Al deze voorbeelden kan je vinden in het puberbrein. Paul kan geniale gewoontes opnoemen van pubers waar je zelf nog niet eens aan dacht! Voor pubers is dit boek echt één grote herkenning, terwijl volwassenen eens kunnen leren over pubers door een kijkje te nemen in de gedachtegang van Paul Bühre.

 

Paul laat duidelijk zijn persoonlijkheid zien in dit boek. Hij vertelt over dingen zoals alcohol, drugs, zijn rangorde in zijn klas, zijn familie en zelfs over depressie. Naast alle informatie over pubers laat hij goed zichzelf zien, dat maakt het boek ook erg mooi! Hij houdt zichzelf niet tegen maar gaat diep in op zijn leven, maar dan met behoorlijk veel humor en zelfspot. Ook heeft Paul veel tekeningen gemaakt ter illustratie, ontzettend leuk gedaan! De tekeningen zijn simpel, maar verduidelijken een hoop.

 

Of je nu een puber bent of allang bent geweest, het is sowieso leuk om dit boek te lezen. Pubers kunnen lachen om vele herkenbare situaties, terwijl volwassenen wellicht wat kunnen opsteken van deze slimme jongen. Na het lezen van dit boek ben ik ontzettend benieuwd naar Paul Bühre. Ik kan hem gewoon ontmoeten en met hem spreken over puberzaken! Mocht jij dus nog een leuke vraag weten voor Paul, meld het in de reacties! Dan zal ik de vraag stellen in mijn interview. Puberleaks, een dikke aanrader voor mensen die geïnteresseerd zijn naar het puberbrein!

 

3 reacties

  1. Ik ga hem dinsdag ook interviewen en daar heb ik heel veel zin in. Alleen heb ik het boek nog niet.. DUs dat is een beetje jammer.

    1. Oei, hopelijk krijg je hem snel!

  2. Ik vind het echt een heerlijk boek! Zo herkenbaar! Maandag staat mijn interview met hem. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.