Recensie: Pupil (Talon Saga #1)

Titel: Pupil (Talon Saga #1)8 Talon Saga 1 Pupil Julie Kagawa

Auteur: Julie Kagawa

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: HarperCollins

Bladzijdes: 448

Bindwijze: Paperback

Prijs: 15,00

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Dante en Ember zijn broer en zus. Niet zo maar broer en zus, ze zijn draken… Draken zijn eeuwen lang achtervolgd door de Orde van St. Joris, maar nu alle draken samenwerken hebben ze een sterke maatschappij weten te bouwen door Talon. Broer en zus worden een zomer lang de mensenmaatschappij ingestuurd, waarin Talon zal beslissen over hun toekomst. Dante en Ember weten onherkenbaar zich te bevinden tussen mensen (ze kunnen namelijk een mensengedaante aannemen) en komen onder andere in contact met Garret. Wat ze alleen niet weten, is dat Garret bij de Orde van St. Joris zit en een opdracht heeft om draken op te sporen en uit te schakelen…

 

Aangezien ik zondag Julie Kagawa kan gaan ontmoeten tijdens een high tea, leek het mij fijn om de Talon-saga van haar te lezen, zodat ik daar nog interessante vragen over kon stellen. Ik begon daarom snel aan Pupil, het eerste deel in deze drakenserie. Ik heb weinig boeken gelezen waarin draken in vermomming de hoofdrol spelen, dus ik kon genoeg ontdekken over draken en hun maatschappij.

 

Pupil lees je vanuit verschillende perspectieven: Ember, Garret en halverwege komt er nog een persoon bij. Ik vond deze wisseling fijn om te lezen en ik kon vooral goed in de huid kruipen van Ember en Garret. Ze komen realistisch over, hebben meerdere lagen en hebben samen een goede chemie. De meeste conversaties en gebeurtenissen liepen vloeiend op elkaar over, ik vloog door het boek heen! Kagawa heeft een meeslepende schrijfstijl waardoor je zo even wat langer leest dan verwacht. Precies wat ik van haar verwacht had na de series van de Iron Fey en Blood of Eden!

 

De achtergrond van draken vond ik heel interessant om te lezen, ik hoop ook dat ik er de volgende delen nog meer te horen over krijg. Draken weten hedendaags zich goed te verstoppen en een normaal leven te leiden. Achter de maatschappij van Talon schuilt ook een hoop. Er zijn meerdere taken binnen de drakenorganisatie, maar er wordt nog genoeg informatie voor je verborgen gehouden, zodat je nou niet weet hoe Talon nou werkelijk is. Er is nog zo veel te ontdekken, uiteraard wil je meteen door met het vervolg als je eenmaal klaar bent!

 

De hoeveelheid spanning viel in het begin nog mee, maar er is een mooie spanningsboog naar een knallend einde! De spanning liep gewoon langzaam op, terwijl je al vanaf het begin een vreemd onderbuikgevoel krijgt, dit kan gewoon niet goed aflopen! Sommige stukjes waren dan net weer wat vlakjes, maar je houdt je aandacht er wel bij. Eenmaal bij de aanloop naar het einde kan je haast niet stoppen met lezen, er zijn spannende gevechten en grote keuzes die de personages moeten maken. De draak in mij is losgebarsten en ik wil meer! Snel door naar Rebel, het tweede deel in de Talon Saga!

1 reactie

  1. Ik ben erg benieuwd om ze te beginnen lezen. Ze liggen klaar!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.