Recensie: Rariteiten

Titel: Rariteiten

Auteur: Jonny Leighton

Illustraties: John Bigwood

Vertaling: Hanneke van Soest

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 96

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000367771

Prijs: 12,99

Link naar de pagina op Goodreads

Dit boek zit vol met rariteiten. Op de linkerbladzijde vind je de instructies, vervolgens kan je op de rechterbladzijde de rariteiten spotten tussen alle bijna identieke illustraties. Alle rariteiten vinden is moeilijker dan het lijkt…

Zoek de verschillen is een hersenkraker die wellicht iedereen kent. Maar wat als je nou vele illustraties heeft, waarbij een of twee illustraties iets afwijken van de rest van de illustraties? Dit boek is een hersenkraker voor alle speurneuzen die eens toe zijn aan een echte uitdaging op het gebied van vinden van verschillen!

De opmaak van het boek is lekker duidelijk. In het begin van het boek staat een korte uitleg over het boek en je kan meteen aan de slag. Links op de pagina staat de titel van de opdracht, waarbij je te horen krijgt hoeveel rariteiten te vinden zijn op de rechterpagina die je kan proberen te vinden, met daarbij nog een stukje tekst over het voorwerp dat je ziet. Op de rechterpagina zie je een stuk of veertig van dezelfde illustraties, alleen zijn er dus een paar die verschillen van de rest. Aan jou de taak om die te vinden!

Ik ging met goede moed dit boek in, maar de rariteiten spotten is zo veel moeilijker dan verwacht. De verschillen zitten in kleine details en je kan zelfs een kwartier erover doen voordat je alle rariteiten hebt gevonden. Het aantal afwijkingen verschilt per pagina. Een nadeel is dat sommige pagina’s niet vertellen hoeveel rariteiten er te vinden zijn, waardoor je niet weet wanneer je klaar bent (tenzij je de oplossingen bekijkt, maar dan weet je al waar de rariteiten zitten).

De tekst onder de opdracht vond ik elke keer weer erg leuk bedacht. Het geeft bijvoorbeeld een feitje over het onderwerp van de pagina, wat telkens weer een originele insteek heeft. De illustraties vond ik ook erg fijn. Ze zijn lekker duidelijk en strak en bevatten genoeg details waardoor je elk stukje van de illustratie gaat vergelijke. En mocht je echt ontzetten gefrustreerd raken, kan je altijd nog de oplossingen vinden aan het einde van het boek…

Het Rariteiten-boek is ideaal om eens in de zoveel tijd open te slaan, zodat je weer een nieuwe opdracht kan volbrengen. Een simpel concept, maar wel leuker dan verwacht! Haal dit boek zeker als cadeau voor de puzzelaars en de mensen met een oog voor detail, want die gaan dit vast fantastisch vinden!

Beoordeling: 7/10

Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, waarbij ik als dank een objectieve recensie maak met promotie op social media.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.