Recensie: Rebel (Talon Saga #2)

Titel: Rebel (Talon Saga #2)1 Talon Saga 2 Rebel Julie Kagawa

Auteur: Julie Kagawa

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Harpercollins

Bladzijdes: 415

Bindwijze: Paperback

Prijs: 15,00

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Waarschuwing: de beschrijving van het boek (de schuingedrukte tekst hieronder) bevat spoilers als je het eerste deel nog niet hebt gelezen. Sla vooral dit stukje over als je nog moet beginnen aan de Talon Saga!

Ember is op de vlucht voor de drakengemeenschap. Ze is een rebel geworden en is met Riley ervandoor gegaan omdat ze nu weet hoe vreselijk Talon is. Garret zal binnenkort sterven wegens verraad en Ember wil koste wat kost Garret redden. Ember weet zeker dat ze de soldaat kan redden, maar het wordt haar moeilijker gemaakt doordat haar bloedeigen broer Dante de opdracht heeft gekregen Ember op te sporen. De jacht is geopend…

 

Na het lezen van Pupil, het eerste deel van de Talon Saga, wilde ik zo snel mogelijk verder met het tweede deel in deze vijfdelige serie. Pupil las vlot weg, had fijne personages en een mooie spanningsboog. Na de gebeurtenissen in Pupil verwachtte ik veel meer spanning in het tweede deel. De cover ziet er in ieder geval weer prachtig uit, dus ik sloeg net het boek open en ging samen met Ember op de vlucht.

 

Zoals verwacht was de spanning op een veel hoger niveau dan in Pupil. In Pupil werd er een aanloop gemaakt naar een spannend gevecht, maar nu gaan alle draken pas echt op avontuur en is er veel meer actie. De rebellenwereld en het constant op de vlucht zijn staat op een hoog pitje in dit boek en je kan daarom zeker wat gevechten verwachten in dit boek. Het maakte dit boek leuker om te lezen dan het eerste deel, meer actie doet mij altijd wel goed! Dit was voor mij het grootste pluspunt aan het boek, in gevechten was de uitkomst vaak onverwachts!

 

De personages voelden weer net zo fijn aan als in het eerste deel. Ember wordt steeds sterker, maar je ziet naast haar toenemende kracht ook haar gevoelens voor anderen. Ook is ze erg in tegenstrijd door haar broer, wat moet ze doen? Het wordt Ember niet gemakkelijk gemaakt en je leeft goed met haar mee. De perspectiefwisseling vond ik ook weer goed geschreven, het is mooi om verschillende kanten te bekijken van het verhaal en elk personage heeft duidelijk zijn of haar eigen stem. Wat ik wat minder vond waren de flashbacks naar het verleden van Riley. Het interesseerde mij eigenlijk niet al te veel en vond het meer wat hoofdstukken om het boek wat meer op te vullen. Daarbij vond ik de romantiek in het boek ook zo dwingend, van mijn part was de liefdesdriehoek er uit gelaten. Daarbij zou je bepaalde plottwisten van te voren zien aankomen, waardoor mijn leesplezier toch wat omlaag ging.

 

Pupil gaf ik een 8 en zo ook Rebel. In het begin verwachtte ik een hoger cijfer te geven door de toenemende spanning en actie, maar wat andere minpuntjes zorgen er weer voor dat mijn cijfer toch op een 8 blijft hangen. Over het algemeen ben ik dus heel enthousiast over deze serie, helemaal na de cliffhanger aan het einde van Rebel! Dit zorgt voor interessante verwachtingen voor het derde deel in deze serie. Heb jij de draak in jezelf al gevonden? Want ik heb dat gedaan door de Talon Saga!

1 reactie

  1. Ik ben al benieuwd om te beginnen lezen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.