Recensie: Rijk van Stormen (De Glazen Troon #5)

Titel: Rijk van Stormen (De Glazen Troon #5)

Auteur: Sarah J. Maas

Vertaling: Valerie Janssen

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Boekerij, Best of Fantasy

Bladzijdes: 672

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789022580301

Prijs: 21,99

Link naar de pagina op Goodreads

Celaena Sardothien heeft haar afkomst aanvaard, en is bereid om over Terrasen te heersen als Aelin Galathynius. Ze weet steeds meer bondgenoten te krijgen en ze wordt bijgestaan door Rowan, maar gevaar ligt op de loer. De Duistere Koning Erawan doet er alles aan om haar missie tot een einde te brengen, waardoor Celaena moet beslissen welke offers te moet maken om haar land te bevrijden.

Begin 2020 kreeg mijn vriendin via een winactie de hele serie van De Glazen Troon. Bij de proloog was een hele boxset gekomen, zo kan je de hele serie netjes bewaren! Zo kon ik eindelijk de hele serie lezen, en in 2020 had ik de eerste vijf delen (waaronder dus deze) en de proloog gelezen. Hoe zou het avontuur van Celaena verder gaan?

Sarah J. Maas weet de lezer keer op keer te verbazen. Het eerste deel is nog vrij ingetogen, maar elk deel pakt ze meer en meer uit. Celaena was een krachtige sluipmoordenaar, nu zijn haar ambities gegroeid naar rechtmatige heerser over Terassen! De serie is uitgepakt tot epische fantasy, de magie wordt steeds spectaculairder en de aankomende veldslagen worden veel spannender. De schrijfstijl van Sarah J. Maas is zo levendiger geworden en elk perspectief heeft zijn of haar eigen stem.

De eerste helft van het boek bestaat vooral uit een opbouw naar een aankomende gevaarlijke confrontatie, waar de vaart nog redelijk laag is. Dit komt ook door de verschillende perspectieven (dit zijn er ongeveer vijf), waarbij ik sommige perspectieven beter vond dan de ander. Zo vond ik de verhaallijn van Manon heel interessant en spannend, terwijl ik even moest zuchten wanneer ik een lang hoofdstuk las van Elide. Elk perspectief is van essentieel belang voor het slot, maar toch kon ik me niet helemaal vinden in bepaalde personages.

Hoewel de eerste helft van het boek af en toe me niet wist te bekoren, was ik verslaafd tijdens de tweede helft. Alle verhaallijnen kwamen bij elkaar, hele intense hoofdstukken kwamen voorbij en ik heb bijna geschreeuwd tijdens het lezen van de laatste hoofdstukken. Ik weet dat het volgende deel niet over Celaena zal gaan, dus ik moet snel doorlezen zodat ik weet hoe de serie vordert! Rijk van Stormen maakt dit verhaal des te legendarischer, en ik weet zeker dat ik in 2021 de hele serie uitlees!

Beoordeling: 9/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.