Recensie: Rode Handschoen (Vloekwerkers #2)

Titel: Rode Handschoen (Vloekwerkers #2)7 Vloekwerkers 2 Rode Handschoen Holly Black

Auteur: Holly Black

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 320

Bindwijze: Paperback

Prijs: 19,99

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Cassels wereld staat op zijn kop. Zijn herinneringen blijken niet te kloppen, zijn familie is niet te vertrouwen en een meisje is vervloekt om van Cassel te houden. Cassel is gevaarlijker dan hij denkt, en als zijn broer wordt vermoord, is Cassel de pineut. Cassel wordt gedwongen om de dader te vinden, en de enige aanwijzing is een vrouw met een rode handschoen. Ook de maffia zit achter hem aan, en Cassel staat voor een moeilijke keuze.

 

Na Witte Kat te hebben gelezen, wilde ik uiteraard door met deze trilogie. In het eerste deel kwamen er wat plotwendingen naar voren en vond Cassel het moeilijk om mensen te vertrouwen, en dit is alleen maar groter geworden in dit boek. Cassel weet dat niemand eerlijk tegen hem is geweest, en in dit boek twijfelt hij ook aan de betrouwbaarheid van vele personen, waaronder zijn familie en vrienden.

 

In dit deel kwamen er ook weer een aantal plotwendingen voor. Een paar personages krijgen een andere lading en je krijgt meer over ze te weten. In Witte Kat vond ik sommige vrienden van Cassel nog aan de vlakke kant, maar in dit deel krijgen ze steeds meer vorm. Ik heb wel vaak gehad dat ik dacht: wow, dat zag ik dus niet aankomen! Holly Black wist me steeds op het verkeerde been te zetten! De persoon die de broer van Cassel heeft vermoord, veranderde naar mijn idee voortdurend. Is het een bekend persoon of een nieuw personage? Ik had mijn speurneus opgezet, maar ik wist de dader niet van tevoren te herkennen. Holly Black weet het verhaal onverwacht te maken, een groot pluspunt van dit boek.

 

Helaas is het derde deel van de Vloekwerkers-trilogie nog niet vertaald, en ik heb wel enig idee waardoor dit komt. Ik vond dit boek erg leuk en heb er van genoten, maar het is niet zo bijzonder dat ik sta te springen op deel drie. Pas in de laatste bladzijde kwam er een interessante wending naar voren waardoor ik wel benieuwd ben naar de afluister van deze serie, maar dit boekt pakt je nog niet helemaal vast. Ik vond dit boek vermakelijk, maar ik zou het ook zo neer kunnen leggen. Beginnen aan het derde deel zou ik dan ook niet snel doen, maar ik ben zeker wel van plan om een keer het derde deel in het Engels in huis te halen zodat ik toch weet hoe het afloopt met alle vloekwerkers (of ik ga even smeken bij van Goor zodat ze het derde deel vertalen, ik wil namelijk wel bij elkaar passende boeken hebben…).

1 reactie

    • inge op augustus 2, 2015 om 11:57 pm
    • Reageer

    Ga alstublieft smeken dat ze het derde boek vertalen. Ik vond de twee eerste boeken leuk om te lezen. Ben zeer benieuwd hoe dat het eindigt 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.