Recensie: Rumag Blackbook

Titel: Rumag Blackbook

Auteur: Rumag

Genre: Humor

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum

Bindwijze: Paperback

Prijs: 9,99

Cijfer: 7/10

 

Rumag is een Facebookpagina vol met schaamteloze, pijnlijke, harde maar hilarische uitspraken, waarvan een paar bestaande en nieuwe uitspraken zijn gecombineerd in dit boekje. Zwarte humor met een rauw randje, wat veel mensen wel kunnen waarderen. 

 

Tijdens mijn eerste dag op de uitgeverij van Best of YA kregen we een tas met daarin onder andere Rumag Blackbook, een heel grappig boek dat ik al een paar keer voorbij had zien komen. Op elke pagina staat een uitspraak van Rumag, die vaak geniale dingen weet te zeggen, maar waarbij je af en toe nog best van kan schrikken, aangezien het uitspraken zijn die je niet snel zal zeggen, maar juist stiekem denkt.

 

De uitspraken in dit boek zijn erg direct en compleet in de stijl van Rumag. Alles is heel oprecht, soms wat gemeen, op de andere pagina juist weer ontzettend grappig of herkenbaar. Ik had vaak de gedachte dat ik eigenlijk niet zou moeten lachen, maar die grove humor liet me altijd aan het lachen maken. Dit boek is echt perfect om af en toe eens door te bladeren voor je dagelijkse portie leedvermaak en ideaal als cadeautje voor een goede vriend(in) die tegen een stootje kan.

 

Nadelen aan het boek? Als je de Facebookpagina van Rumag al heel lang volgt, zie je uitspraken erin staan die je al kent, maar gelukkig zijn er ook genoeg nieuwe uitspraken te vinden in deze bundel. Daarbij is de bundel best dik, maar door één uitspraak op elke bladzijde ga je snel door het boek heen en heb je hem zo uit. De humor is prima, maar achter elkaar zulke grappen lezen kan wat eentonig aanvoelen, daarom is het aan te bevelen om kleine stukjes te lezen en niet in één keer door dit boek te spitten. De humor moet je natuurlijk liggen, maar als je iemand kent die van wat zwarte humor houdt, kan ik met zekerheid zeggen dat dit als cadeau zeer op prijs wordt gesteld!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.