Recensie: S.T.A.G.S.

Titel: S.T.A.G.S.

Auteur: M.A. Bennett

Vertaling: Maria Postema

Genre: Young Adult, YA Thriller

Uitgeverij: Meisenmaas

Bladzijdes: 304

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789030503477

Prijs: 17.99

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Greer is een leerlinge bij de school S.T.A.G.S., een privéschool met hele rijke kinderen. Greer is op deze school gekomen door een studiebeurs en past niet helemaal in het schoolwereldje waar bepaalde tradities flink worden gevolgd. Op S.T.A.G.S. heb je de Middeleeuwers, de elite-club van de school waar iedereen lid van zou willen worden. Greer wordt uitgenodigd door deze club om mee te gaan op een weekend in een prachtig landhuis waar ze gaan jagen op dieren. Althans, dat denkt Greer…

Meisenmaas is een uitgeverij die groeit in het YA-genre. Ze zijn bekend van de fantasyreeks Spellslinger, maar hebben nu ook een YA-thriller uitgegeven. Ik doe weer mee met de blogtour van deze uitgeverij en vertel daarom graag vandaag mijn mening over het boek. Gisteren kon je de recensie van Jolien lezen op Lolita Goes Places, dus neem daar ook zeker een bezoekje om haar verhaal over S.T.A.G.S. te horen!

S.T.A.G.S. is een boek dat mij al snel aansprak. Sowieso vind ik YA-thrillers heerlijk om te lezen, maar het verhaal zelf leek mij ook tof: leerlingen die op hun leeftijdsgenoten jagen? Pfoeh, dat wordt vast spannend! Na het lezen van dit boek kreeg ik toch wel gemengde gevoelens, hoewel de positieve gevoelens zeker overheersen.

Laten we beginnen met de schrijfstijl van M.A. Bennett, want deze was erg goed. Ik ging erg snel door dit boek heen, want de schrijfstijl is lekker vlot, maar zorgt wel voor die onderlinge spanning. Ik was huiverig over het einde, aangezien ik telkens het gevoel had dat er iets niet in de haak was. Ik wist dat de Middeleeuwers slechte bedoelingen hadden, maar ik had het idee dat er meer aan de hand was… Bennett bleef mij nieuwsgierig houden, helemaal richting het einde van het boek.

Het boek begint met een grote infodump. Greer zit al een tijdje op de privéschool en beschrijft over haar eerste maanden op de school en al haar klasgenoten. Ik vond dit wel wat te veel informatie in één keer. Ik had liever alle beschrijvingen van de klasgenoten van Greer wat meer uitgespreid willen lezen, nu kwam alles meteen op mij af. Gelukkig vertrok Greer al snel naar het grote landhuis en kon de actie beginnen. Het jagen zelf is aan de wat zachtere kant, ik had zelf wel iets meer spanning verwacht. Er gebeurden wel wat schokkende dingen, maar heel memorabel vond ik het niet.

 

Greer vond ik aan de ene kant een toffe meid, op andere gebieden vond ik haar juist weer niks. Greer is slim, probeert niet al te veel mee te gaan met de groep en is echt dol op films. Er waren veel filmreferenties in het boek. Misschien iets te veel, maar je merkte daardoor wel een passie van Greer waardoor ik haar sympathieker vond. Op sommige momenten was ze juist naïef, ging ze snel mee met de kudde en was ze wat tegenstrijdig als het gaat om haar feminisme. Het feit dat ze zichzelf zo vaak een feminist vond was best overbodig, maar voor de rest wist Greer mij zeker te overtuigen.

Hoe vond ik het einde? Zonder hier enige spoilers over te geven, moet ik zeggen dat ik verrast ben. Bepaalde dingen zag ik al vanaf het begin aankomen (Bennett had bepaalde hints iets te veel aangedikt), maar twee verschillende wendingen in het verhaal zag ik absoluut niet aankomen. Zeker die laatste bladzijdes zorgden ervoor dat ik met opengeslagen mond dit boek uitlas. Ja, uiteindelijk werd S.T.A.G.S. beter dan verwacht! Dit boek is een mooie YA-thriller die ondanks de milde momenten van het jagen toch je brein een flinke mindfuck weet te bezorgen. Dat einde maakt het echt goed! Morgen kan je voor de blogtour de recensie van Emmy lezen van Zon en maan. Ik ben heel benieuwd wat haar mening is over het boek, dus ik ga haar blog morgen zeker bezoeken!

Ik heb S.T.A.G.S. mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie, deelname aan de blogtour en promotie op social media.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.