Recensie: Schaduw me (Touching Juliëtte #4.5)

Titel: Schaduw me (Touching Juliëtte #4.5)

Auteur: Tahereh Mafi

Vertaling: Sandra C. Hessels

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 79

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463492126

Link naar de pagina op Goodreads

Kenji heeft het druk met zijn functie als leider in het verzet, maar moet ook Juliëtte steunen, die van slag is na het verraad van Warner. Daarbij moet hij dealen met zijn verliefdheid en is er een onverwachts persoon die contact zoekt met Omega Point…

Hoewel het de bedoeling was dat deze novelle alleen zal worden uitgegeven als Ebook, koos de uitgeverij er toch voor om één lading boeken te laten maken voor de geïnteresseerden die hun hardcover-verzameling compleet wilden hebben. De kwaliteit van het boek is helaas niet geweldig, maar wel ontzettend fijn dat ik nu toch alle delen in hardcover heb! Kenji vond ik altijd al een tof personage, dus ik was erg benieuwd wat voor toegevoegde waarde dit deel zou hebben aan het verhaal.

Tahereh Mafi zorgt ervoor dat je weer een ander personage beter kan leren kennen. Kenji is voor vele lezers de favoriet en de schrijfstijl is ook goed aangepast op Kenji. Dit verhaal speelt zich af tijdens de gebeurtenissen in Heel me en bepaalde momenten zijn ook veel beter uitgelegd, wat erg fijn is. In het begin wist ik nog niet echt wat de toegevoegde waarde van deze novelle zou zijn, maar op het einde vond ik Kenji’s verhaal erg goed voor het complete verhaal.

Hoewel ik Kenji een fantastisch personage vind, vond ik hem in dit boek wel iets breekbaarder. Hij staat bij mij in ieder geval bekend als een hele grappige jongen met scherpe opmerkingen, maar nu zie je zijn breekbare en liefdevolle kant. Het was iets wat bij mij niet helemaal werkte, maar ik denk dat alle Kenji-liefhebbers juist deze zachte kant enorm kunnen waarderen.

Schaduw me is een kort verhaal, maar wel eentje die uiteindelijk wat weet toe te voegen aan de volledige boekenserie. Kenji is een heel aangenaam personage om over te lezen en de gebeurtenissen in het vierde verhaal zijn net wat duidelijker, dus ik ben erg blij dat ik dit boek had besteld! De volgende novelle wil ik dan ook zeker in hardcover scoren, wat Blossom Books hopelijk ook weer gaat doen. Op naar het volgende deel!

Beoordeling: 7/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.