Recensie: Seeker (Seeker #1)

Titel: Seeker (Seeker #1)

Auteur: Arwen Elys Dayton

Genre: Young Adult, Spanning, Fantasy

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 384

Bindwijze: Paperback

Prijs: 19,99

ISBN: 9789000329939

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Quin, Shinobu en John zijn in de leer om Zoekers te worden. Dit doen ze bij een groot landgoed in Schotland. Quin en Shinobu ronden langzaam hun opleiding af en zijn benieuwd naar de heldhaftige daden die ze als Zoeker gaan verrichten, terwijl John vooral Zoeker wil worden om een bijzonder voorwerp (een athame) terug te winnen voor zijn familie. Wanneer Quin en Shinobu de eed afleggen, komen ze erachter dat Zoekers nu hele andere doelen voor ogen hebben… Quin en Shinobu willen vluchten van hun plicht als Zoeker, maar dan wordt het landgoed aangevallen en gaat iedereen zijn eigen weg…

 

Twee jaar geleden kon ik voor het Best of YA Promoteam Seeker lezen voor een recensie in het Best of YA Magazine. Ik was één van de eersten in Nederland die het boek kon lezen en ik vond hem heel goed! Nu ik ook het tweede deel heb van de Seeker-trilogie, leek het mij fijn om het eerste deel te herlezen en weer compleet te duiken in de wereld van de Zoekers.

Seeker is een mysterieus, bijzonder en uniek boek waar ik echt weg van ben. Seeker kan je gewoon niet in een bepaald genre stoppen, aangezien het verschillende elementen heeft. Zo zit het verhaal vol actie en stoere gevechten die echt tijdloos zijn. Zo vind ik het landgoed in Schotland zo middeleeuws aanvoelen, terwijl andere gevechten in andere locaties juist heel modern waren. De bepaalde wapens van Zoekers voelen magisch aan, terwijl sommige technologie juist heel futuristisch lijkt. Ook speelt het verhaal zich af op verschillende plekken in de wereld, waardoor je leest over de meest prachtige locaties op aarde. Al die verschillende soorten aspecten van het verhaal vormen één groot geheel en wisten mij van begin tot eind te boeien.

 

Ik vind de schrijfstijl van Arwen Elys Dayton heel fijn om te lezen, hoewel sommige hoofdstukken misschien wat langdradig kunnen overkomen. Arwen weet veel geheimen nog verborgen te houden voor de lezer, waardoor ik nog heel nieuwsgierig ben naar bepaalde personages in het verhaal (zoals de Jonge Vrees, een jong meisje die eigenlijk honderden jaren oud is). Seeker speelt zich echt af in een unieke wereld die alleen maar uitgebreid kan worden. Ik kan daarom ook niet wachten om het vervolgende deel te lezen!

 

De personages vind ik ontzettend sterk en hebben een bepaalde wijsheid over zich. De drie jonge leerlingzoekers hebben allemaal hun eigen motieven en verhoudingen tot elkaar en vechten waar ze voor staan. Er was romantiek aanwezig in dit verhaal, maar werd gelukkig niet zo aangedikt als in andere YA-boeken. Quin en de Jonge Vrees zijn mijn favoriete personages, aangezien zij een bepaalde goedheid uitstralen, maar ook heel hard kunnen toeslaan als dit nodig is.

 

Seeker is een indrukwekkend eerste deel van een unieke trilogie. De wereld is zo interessant en veelzijdig, de personages zijn krachtig en het verhaal is heel mysterieus, ik wil alleen maar meer lezen! In Traveler ga ik dus snel beginnen en daarna kan ik uitkijken naar het derde deel van deze serie.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.