Recensie: Sex Education – De Roadtrip

Titel: Sex Education – De Roadtrip

Auteur: Katy Birchall

Vertaling: Laurie Nunn

Genre: Contemporary, Young Adult

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 239

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789048862641

Prijs: 19,99

Link naar de pagina op Goodreads

De broer van Maeve is gearresteerd voor diefstal, maar volgens hem is dit onterecht. Hij schakelt de hulp in van Maeve, in de hulp dat zij zijn onschuld kan bewijzen. Maeve gaat op avontuur met de seksgoeroe tis, haar goede vriendin Aimee en de flamboyante Eric, waarbij ze moeten infiltreren in een groep rijke jongeren waarvan één wellicht de dader is. Kan de groep vrienden met hun detectiveskills nagaan wat er echt aan de hand is?

Sex Education is een fantastische Netflix-serie, waarvan laatst het derde seizoen is verschenen. Ik ben een groot fan van deze show, en ik was daarom erg verheugd toen ik hoorde dat er ook boeken over deze serie vertaald zouden worden. Dit boek is een losstaand verhaal met vier personages uit de serie, die op een mysterieus avontuur gaan waarbij ze een diefstal moeten uitvogelen. Is dit verhaal net zo leuk als de serie, of kan de auteur wat education gebruiken in het schrijven?

Sex Education: De Roadtrip is een lekker puberaal, spannend en grappig avontuur waarin Otis, Maeve, Eric en Aimee een roadtrip starten met als doel een diefstal op te lossen. Het is niet helemaal duidelijk wanneer dit verhaal zich precies afspeelt, maar ik gok dat dit rond het tweede seizoen plaatsvindt, maar niet na het tweede seizoen. In de serie zijn de personages erg sprekend, wat in dit boek ook precies het geval is. Otis is lekker ongemakkelijk en weet vaak nog de psycholoog uit te hangen en wijze woorden te zeggen, Eric is zijn authentieke zelf en schuwt er niet van om lekker gek te doen, Aimee maakt de meest hilarische opmerkingen en Aimee is de slimme detective van de groep die ondanks een gesloten houding veel geeft om haar vrienden. De sfeer van de serie komt mooi terug in het verhaal, aangezien veel problemen rondom relaties, familie en dergelijke wordt aangekaart, terwijl er ook genoeg gelachen wordt.

De woordgrappen in het boek zijn echt verrassend goed vertaald, hoewel ik iets moeite had met de Nederlandse editie door de stemmen. In de serie spreken de personages ontzettend Brits en vind ik hun accent geweldig, maar dit was moeilijk te verplaatsen naar de Nederlandse tekst. Hier kan een vertaling uiteraard niks aan doen, maar dit aspect van de serie waar ik zo van genoot kan helaas niet opgenomen worden in een vertaald verhaal.

Het mysterie rondom de diefstal was ook goed uitgewerkt. Otis, Maeve, Eric en Aimee zijn een uitstekend team, waarbij ieder zijn of haar talenten kan benutten. Aimee weet makkelijk te mengen in groepen, Eric weet iedereen de juiste uitstraling te geven en het enthousiasme in de groep te houden, Maeve weet de losse eindjes aan elkaar vast te knopen en Otis geeft goede adviezen. Ikzelf heb Sex Education zo snel gekeken en ik wilde alleen maar meer, en gelukkig kon ik dat krijgen door middel van dit boek! Hoewel ik de ontknoping niet heel spectaculair vond, was het juist heel passend bij het verhaal en wist het niet een enorm heftige kant op te gaan.

Kan jij geen genoeg krijgen van de razend populaire Netflix-show Sex Education? Dan raad ik je dit boek van harte aan, want nu kan je nog meer avonturen beleven met een paar van je favoriete personages! Het verhaal prikkelt je innerlijke Sherlock, je lacht dubbel van het lachen door de hilarische uitspraken van Eric en Aimee en daarnaast is er ook nog wat karakterontwikkeling aangeven die ervoor zorgt dat je met een glimlach dit boek uitleest. Ik kan niet wachten op het andere vertaalde boek van Sex Education, wat een hulpgids gaat zijn voor jongeren. Deze verschijnt in oktober al, dus lang hoeven we niet te wachten!

Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik uitgeverij Moon erg dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.