Recensie: Spells (Wings #2)

Titel: Spells (Wings #2)7 Wings 2 Spells Aprilynne Pike

Auteur: Aprilynne Pike

Genre: Young Adult, Fantasy

Uitgeverij: Manteau Jeugd

Bladzijdes: 375

Bindwijze: Paperback

Prijs: 16,99

Cijfer: 6/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Laurel heeft geaccepteerd dat ze een elf is en in de zomervakantie moet ze naar Avalon, het rijk van de elfen, komen om te beginnen aan haar opleiding. Ze moet veel dingen leren en ondertussen kan ze haar gevoelens voor Tamani niet ontkennen, juist wanneer ze al een relatie heeft met David. Haar opleiding verloopt moeizaam en daarna moet ze terug naar haar middelbare school en kan ze haar normale leven oppakken, maar kan ze dat wel als de elfen vaak in de buurt zijn en ze moet oppassen voor gevaarlijke trollen?

 

Na het lezen van Wings besloot ik verder te gaan met deze serie. Deze serie heeft nou niet echt onwijs veel originaliteit wat plotlijn betreft, maar de magische wezens in dit verhaal zijn wel leuk bedacht. De vergelijking tussen Wings en Twilight is snel gemaakt, en ook in dit deel kwam sterk naar voren dat Aprilynne Pike wat inspiratie heeft gehaald uit de boeken van Stephenie Meyer.

 

Aprilynne Pike heeft een fijne schrijfstijl. Alle hoofdstukken lezen wel vlot en ze gebruikt alleen moeilijke woorden voor elfentermen die speciaal zijn bedacht voor de boeken. Ze beschrijft locaties en personages gedetailleerd en ik kon alles goed voor me zien. Haar boeken zijn wel gericht op meisjes (en dan voornamelijk het wat jongere publiek), want ik weet zeker dat tienermeisjes deze boeken kunnen verslinden.

 

Ik moet zeggen dat de eerste helft van het boek me enorm pakte. Laurel gaat meteen naar Avalon, het prachtige elfenrijk. Dit is wel één van mijn favoriete fictieve plekken geworden, wat was het mooi beschreven, Avalon is zo kleurrijk en vol leven!  Ik vond het fantastisch om meer informatie te krijgen over de elfen, er ging echt een wereld voor mij open en ik zou zo de studieboeken van elfen eens door willen bladeren. Kan ik een reisje boeken naar Avalon?

 

De eerste helft van het boek sprak me aan, maar de tweede helft vond ik stukke minder, en dat kwam vooral door de romantiek. Ja hoor, Laurel heeft nog een andere jongen (een lichte stalker, oftewel een kopie van Jacob in Twilight) die veel van haar houdt. Blegh, ik vond het maar irritant, zeker als Laurel nog erin mee gaat ook! Die liefdesdriehoek is echt heel cliché en is echt een opvulling van het boek, het was totaal niet mijn ding. Gelukkig kwam er wel genoeg spanning voor zodat de romantiek werd gecompenseerd met wat actie.

 

Wings, niet mijn favoriete serie, maar het weet me wel te vermaken. Het heeft een bijzondere magische wereld en wat actie, maar de romantiek kan ik dan niet waarderen. Wel weet de vlotte schrijfstijl van Pike me door te laten lezen, dus het heeft zeker zijn goede kanten. Ik ga dus zeker door met de serie en ik ben benieuwd wat voor ontwikkelingen er zullen plaatsvinden in de volgende delen.

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Tja, dit is dan ook echt wel een meidenboekenreeks :-p #TeamDavid haha

    1. Hahah ja daar was ik ook snel achtergekomen 😛

  2. Ik vind persoonlijk de vergelijking met Twilight nogal vergezocht… Ik vind Wings een stuk origineler en een hele andere kant op gaan.

    1. Het is natuurlijk anders, dat zeker, maar qua verhaallijn zag ik er echt dingen in voorkomen die veel te veel weg hadden van Twilight en dat vond ik wel jammer! Gelukkig is het laatste deel stukke anders 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.