Recensie: Stad van Beenderen (Kronieken van de Onderwereld #1)

Titel: Stad van Beenderen (Kronieken van de Onderwereld #1)

Auteur: Cassandra Clare
Genre: Fantasy, Young Adult
Uitgeverij: The House of Books
Bladzijdes: 480
Bindwijze: Paperback
Prijs: 12,50
Cijfer: 9/10
Clary Fray woont samen met haar moeder in New York. Clary leidt een normaal leventje, tekent graag en haar beste vriend is Simon. Op een avond gaan Simon en zij naar Club Pandemonium, waar ze gaan stappen. Die avond ziet ze iets wonderbaarlijks, ze ziet namelijk demonenjagers. Clary komt erachter dat haar moeder ook een demonenjager was en Clary komt terecht in de wereld van de demonenjagers. Uiteraard is deze wereld gevaarlijk, want haar moeder wordt ontvoerd door duistere krachten. Clary moet samen met haar nieuwe schaduwjagers vrienden ervoor zorgen dat haar moeder weer terug komt, maar zal dat wel lukken?
De Kronieken van de Onderwereld is een hele bekende serie, waarvan dit boek is verfilmd en nu ook wordt uitgevoerd als televisieserie. Ik kan het laatste deel recenseren voor Fantasywereld, en daarom wil ik deze hele serie herlezen en me weer bevinden in de wereld van de schaduwjagers. Ik kon dus weer beginnen met één van de meest fantastische YA-series!
Stad van Beenderen is een knallend eerste deel van De Kronieken van de Onderwereld. Al in het eerste hoofdstuk komt de spanning er goed in en komen er veel gevechten en conflicten in dit boek voor. Het is onwijs makkelijk om dit boek te blijven lezen, het leest lekker weg! Er is niet alleen veel actie, maar ook genoeg normale gesprekken, verbreding van de wereld van de schaduwjagers, romantiek en humor. Ik moest wel wat inkomen in het begin van het boek, maar zodra Clary terecht komt in de wereld van de schaduwjagers, wordt het geweldig!
De wereld van de schaduwjagers is ontzettend vindingrijk. Je maakt niet alleen kennis met demonen en schaduwjagers, ook komt Clary erachter dat er wezens zoals vampiers, weerwolven en andere bovennatuurlijke wezens bestaan. Hoewel de meeste bovennatuurlijke wezens al bij je bekend zijn, blijft het nog steeds leuk om hierover te lezen. De achtergrond van de schaduwjagers is ook enorm uitgewerkt, je zou bijna geloven dat schaduwjagers inderdaad bestaan! Cassandra Clare heeft een interessante fantasywereld geschapen waar ik me graag in zou willen wanen.
Het bovennatuurlijke en de spanning in dit verhaal is niet alleen goed, ook de personages zijn fantastisch. Clary is een creatief en aardig meisje en je kan makkelijk met haar meeleven, maar eerlijk gezegd vind ik alle andere personages nog toffer! Jace is onwijs arrogant en Simon is ontzettend nerdy (we zouden echt hele goede vrienden kunnen zijn), en deze twee bezitten ook een grote dosis aan humor. Wat heb ik vaak moeten grinniken tijdens het lezen van dit boek! Elk personage heeft zo zijn/haar eigen toevoeging in het verhaal en daardoor sluit je elk personage in je hart.
Cassandra Clare is ook geniaal als het gaat om plotwendingen. Dat einde ziet bijna niemand aankomen! Toen ik het boek voor het eerst las, was ik echt stomverbaasd. Na het lezen van dit boek wil je zeker meer meer meer!
Stad van Beenderen is dus een uitstekend begin van deze serie. Dit boek heeft actie, fantasy, humor en romantiek. De personages zijn stuk voor stuk leuk en daarom vind ik deze serie een dikke aanrader!

Fantasywereld heeft ook een recensie over dit boek geschreven.

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik vond deel één zo awesome

  2. Ik moet echt verder gaan met deze serie ._. Ik denk dat ik dit boek 2 jaar geleden heb gelezen en ik vond hem echt super awesome <3 En de volgende 3 delen heb ik ook al in de kast staan. Vraag me niet waarom ik nooit verder gegaan ben met deze serie – want dat weet ik echt niet xD

  3. Ik vond deze serie ook enorm tof! Ik moet het laatste deel nog lezen, maar ik heb geen zin om alle boeken opnieuw te lezen (ik heb nog zoveel op mijn TBR lijstje staan!), dus het gaat nog wel even duren voordat ik die ga lezen :’)

  4. ik heb eerst de infernal devices trilogie gelezen en binnenkort wil ik zeker de kronieken van de onderwereld gaan lezen 🙂

    • rebecca op maart 13, 2019 om 12:07 am
    • Reageer

    Ik ga totaal akkoord met jouw recensie. In het begin van het boek had ik ook het gevoeld dat ik echt nog moet inkomen in het boek, maar daarna kun je gewoon echt genieten van het verhaal. Je begrijpt volledig de personage en waarom de schaduwwereld zo interessant is !

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.