Recensie: Stad van Gevallen Engelen (Kronieken van de Onderwereld #4)

Titel: Stad van Gevallen Engelen (Kronieken van de Onderwereld #4)
Auteur: Cassandra Clare
Genre: Fantasy, Young Adult
Uitgeverij: The House of Books
Bladzijdes: 448 pagina’s
Bindwijze: Paperback
Prijs: 12,50
Cijfer: 8/10
Link naar de pagina op Goodreads

Na de oorlog tussen de demonen en schaduwjagers is er eindelijk wat rust voor Clary en Jace. Tenminste, dat denken ze. Clary wordt opgeleid tot Schaduwjager en ze is dolgelukkig om samen te kunnen zijn met Jace, maar schaduwjagers worden op brute wijze vermoord, en niemand weet wie de dader is. Jace heeft ook problemen, hij voelt zich namelijk niet goed en neemt wat afstand van Clary. De rust voor Clary en Jace is al snel verdwenen…

Stad van Gevallen Engelen is het vierde deel in de Kronieken van de Onderwereld. Na Stad van Glas hoopte ik eerlijk gezegd op een goede afloop, maar deze serie gaat door. Clary en Jace lijken in het begin het goed te hebben, maar daar komt al gauw verandering in. Er dreigt weer gevaar en de problemen stapelen zich weer op. Hoewel ik het geweldig vind om meer te lezen over de Schaduwjagers, voelde dit boek wel wat overbodig aan, omdat het verhaal in het derde deel in principe afgesloten kon worden.

Wat ik erg leuk vond aan dit boek, was dat Simon vaak aan het woord is. Misschien weet je het al, maar Simon en ik zouden echt best buddies kunnen zijn, dus lezen vanuit zijn perspectief spreekt me zeker aan. Hoe krijgt hij het toch voor elkaar om twee vriendinnen te scoren, de gek! Simon bekijkt de hele schaduwwereld met een wat nuchtere blik, wat ik zelf best prettig vind. Daarnaast zijn er nog vele andere personages die aan het woord komen. Cassandra Clare weet toch op een bepaalde manier te schrijven zodat elk personage anders aanvoelt als hij/zij aan het woord is.

Qua spanning vond ik het wat minder dan de vorige delen, alleen het einde vond ik enorm spannend. Het boek richt zich meer op de toenemende dreiging van het gevaar, maar de climax zit wel vol spanning waardoor ik tot het eind van het boek volledige focus had. Na het lezen van dit boek kan je ook niet wachten om het vijfde deel op te pakken. Dit is dus een leuk boek, maar voelt meer als een tussenboek aan om de serie weer uit te kunnen rekken.

2 reacties

  1. Ambieer je ook twee vriendinnen Joost?

    1. Als het een schaduwjager en weerwolf zijn dan zeker! 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.