Recensie: Stad van Glas (Kronieken van de Onderwereld #3)

Recensie: Stad van Glas (Kronieken van de Onderwereld #3)
Auteur: Cassandra Clare
Genre: Fantasy, Young Adult
Uitgeverij: House of Books
Bladzijdes: 496
Bindwijze: Paperback
Prijs: 12,50
Cijfer: 10/10
Link naar de Goodreads pagina

Clary probeert ervoor te zorgen dat haar moeder weer wakker wordt uit haar magische coma. Ze gaat naar Idris, de hoofdplaats van Alicante, het land waar Schaduwjagers vandaan komen. Dit verloopt niet vlekkeloos. Simon gaat mee de poort in wat niet de bedoeling is en  Clary komt op haar eigen gevaarlijke manier door de poort. Terwijl Clary op zoektocht gaat komt ze nog nieuwe mensen tegen, zoals Sebastian, een goede vriend van de Lightwoods. Gevaar ligt op de loer, want Valentijn is van plan om de stad aan te vallen. Clary, Jace en de andere Schaduwjagers moeten er alles aan doen om deze strijd tot een goed einde te brengen…

Stad van Glas is het derde deel in de Kronieken van de onderwereld en vind ik persoonlijk het leukste deel wat ik tot nu toe heb gelezen. Cassandra Clare neemt me mee in een fantastisch avontuur. De situatie in dit boek is veel grimmiger en daardoor is er wat minder humor, maar juist meer spanning te vinden in dit boek. Clary heeft veel problemen en de dreiging van de aanvallen van Valentijn voelen ijzersterk aan.

Ook in dit boek is de grote climax een groot deel van het boek. Al halverwege beginnen de grote gevechten in Alicante waardoor ik telkens op het puntje van mijn stoel stond. Het voelt echt aan als een hevige strijd en er zijn dan ook veel slachtoffers gevallen, waarbij één slachtoffer heel tragisch is… Gelukkig krijg je veel perspectieven te zien van verschillende personages, zodat je constant weet wat er gebeurt met iedereen. Deze wisseling is totaal niet storend, maar juist prettig.

Het einde van dit boek is echt episch en vond ik ontzettend goed gedaan, vandaar dat ik dit boek ook een 10 geef. Het had ook gewoon helemaal goed af kunnen lopen zodat deze serie bij een trilogie blijft, maar net op de laatste bladzijdes wordt duidelijk dat de Kronieken nog lang niet klaar zijn. Aan de ene kant ben ik hier enorm blij mee (nog meer verhalen over Clary en de rest!), maar aan de andere kant heb ik wel het idee dat Clare de serie nu al kon afsluiten, maar gewoon zin had om het te vergroten (en zo misschien meer geld in haar la te schuiven…). Al met al vind ik dit een fantastisch boek en ga ik snel door met het vierde deel in deze geweldige serie!

1 reactie

  1. Ik was heel teleurgesteld door het eind dat toch geen eind was.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.