Recensie: Stad van Verloren Zielen (Kronieken van de Onderwereld #5)

Titel: Stad van Verloren Zielen (Kronieken van de Onderwereld #5)
Auteur: Cassandra Clare
Genre: Fantasy, Young Adult
Uitgeverij: The House of Books
Bladzijdes: 496
Bindwijze: Paperback
Prijs: 19,95
Cijfer: 8/10
Link naar de pagina op Goodreads

Waarschuwing: de samenvatting van dit boek bevat spoilers over het vierde deel, Stad van Gevallen Engelen. Ik raad je aan om de samenvatting niet te lezen als je de vorige delen nog niet hebt gelezen!

Clary is ten einde raad. Jace spant samen met haar slechte broer Sebastian doordat Lilith bloedmagie op de twee jongens heeft gebruikt. Als je de een vermoordt, vermoord je de ander ook. Het wordt daarom ontzettend moeilijk om te strijden tegen Sebastian. Clary en haar vrienden proberen er alles aan te doen om de normale Jace terug te krijgen, maar gaat dit wel lukken?

Stad van Verloren Zielen is het vijfde deel van de Kronieken van de Onderwereld. Ook in dit deel is er weer de nodige spanning. Cassandra Clare weet je met gemak weer mee te slepen door dit boek en daarom leest het makkelijk weg. In dit boek zijn er veel perspectieven van personages die allemaal wel hun bijdrage leveren aan het verhaal.

Hoewel ik weer het gevoel had dat Clare deze serie weer wat probeert uit te rekken, zie ik wel enige vooruitgang, want er wordt steeds meer verder gewerkt naar een einde toe. Het einde van dit boek heeft ook weer een episch gevecht en een cliffhanger, zodat nu wel duidelijk is dat deze serie bijna aan zijn einde is. De relaties tussen sommige personen verandert ook weer in dit boek, waardoor Clare weer genoeg romantiek in de serie brengt. Zelf ben ik niet zo van de romantiek in boeken, maar dit gaf wel de nodige karakterontwikkeling.

Stad van Verloren Zielen is weer een goed boek van Cassandra Clare. Het uitrek-gevoel blijft er nog steeds, maar daarentegen heb ik wel genoten van dit boek en kan ik niet wachten om het laatste deel te lezen, waar het einde nadert…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.