Recensie: Stad van Vuur (Kronieken van de Onderwereld #2)

Titel: Stad van Vuur (Kronieken van de Onderwereld #2)
Auteur: Cassandra Clare
Genre: Fantasy, Young Adult
Uitgeverij: The House of Books
Bladzijdes: 448
Bindwijze: Paperback
Prijs: 12,50
Cijfer: 9/10
Link naar de Goodreads Pagina

Clary’s leven staat op haar kop. Een tijdje terug had ze nog een normaal leven, en nu bevindt ze zich in de wereld van de schaduwjagers, vampiers, weerwolven en meer magische wezens. Clary worstelt met haar gevoelens voor Simon en Jace, haar moeder zit nog steeds in een magische coma en Valentijn is op vrije voeten. Het avontuur gaat verder…

Stad van Vuur is het tweede deel in de Kronieken van de Onderwereld en is een spannend vervolg. De schaduwjagers staan nog steeds voor groot gevaar, omdat Valentijn in het vorige deel is ontsnapt. Het verhaal wordt afgewisseld met humor, heftige conversaties, gemengde gevoelens en een heleboel actie. De climax in dit boek bezit echt een groot deel van het verhaal, waar ik heel blij mee ben!

Clare’s schrijfstijl is weer heel vlot en daardoor lees je dit boek met gemak uit. Daarbij komen er weer wat interessante plotwendingen in het verhaal voor. Valentijn duikt vaak in het verhaal op, en Simon ondergaat ook een hele interessante verandering. Clary wordt hierdoor nog meer in de wereld van de schaduwjagers gestort, waardoor je nog meer over de verschillende soorten wezens komt te weten.

Oude personages kunnen dus een nieuwe laag krijgen, ook zijn er weer een heleboel nieuwe personages in dit boek die ik stuk voor stuk kan waarderen. Je leert nu de moeder en kleine broer van de familie Lightwood kennen en vele andere personages die allemaal een leuke bijdrage leveren aan het verhaal. Het enige waar ik me nog aan stoorde was de verhouding tussen Jace en Clary (geen spoilers zal ik noemen, maar als je deel 1 hebt gelezen, snap je wat ik bedoel…).

Stad van Vuur is weer een geweldige opvolger van Stad van Beenderen en geeft een mooi aanloopje naar de enorme spanning die je te wachten staat in Stad van Glas, het derde deel in deze serie!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.